Opinia Timisoarei

Vor fi inmormantati toti trei in acelasi sicriu, tanara si copiii ei prabusiti de pe un bloc din Timisoara. Preotii, pusi in dificultate de hotararea familiei. Numele mamei nu va fi rostit la slujba

TIMISOARA. Biserica e pusa intr-o situatie nemaintalnita la Timisoara, vineri, la inmormantarea femeii care s-a aruncat de pe un bloc impreuna cu copiii ei de 3 si 6 ani, marti, in zona Dambovita.

Familia a decis sa-i ingroape impreuna pe cei trei, mama care si-a luat viata si copiii omoriti, intr-un singur cosciug. Preotii nu pot oficia o slujba normala pentru un sinucigas, dar trebuie sa o faca pentru micuti.

Inmormantarea e programata de la orele 17.00 la cimitirul din Freidorf.

CITESTE SI: Motivul din spatele sinuciderii tinerei mame care a ales moartea si pentru cei doi copilasi ai ei la Timisoara. Mesajele lasate pe internet 

In cazul celor care isi curma zilele, Biserica Ortodoxa Romana are reguli speciale de inhumare. Sinuciderea este socotit un pacat foarte grav, deoarece persoanele care aleg sa-si ia viata s-au lepadat de credinta in Hristos si de nadjdea in Dumnezeu.

In acest caz, preotii vor face toate cele crestinesti in privinta celor doi copii de 3 si 6 ani, care au fost, practic, ucisi de mama lor.

CITESTE SI: Tragedie fara margini. O mama s-a aruncat de pe un bloc de 10 etaje impreuna cu cei doi copii ai ei, de 3 si 6 ani, la Timisoara. Avea programata casatoria cu tatal micutilor. Foto 

In 40 de ani de cand sunt in preotie n-am vazut asa ceva, ca mai multe persoane sa fie inmormantate in acelasi sicriu. Asa a decis familia. in cazul mamei va exista o slujba speciala pentru sinucigasi, iar in cazul copiilor trebuie sa oferim o slujba normala. Mama si-a omorat copiii. si-a pierdut credinta in Dumnezeu. Nu si-a iubit copiii, o mama se jertfeste pentru copilul ei. Ea nu a facut asa. Pentru ea va fi o rugaciune speciala permisa de Sfantul Sinod. Nu se va pomeni nici numele ei. Iar copiii, nevinovati, vor avea slujba normala”, a declarat parintele Ionel Popescu, vicar eparhial si conducatorul oficiului parohial Iosefin.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version