Opinia Timisoarei

Vor aparea zeci de segway-uri si trotinete in mai multe zone, la Timisoara. Anuntul Societatii de Transport Public

TIMISOARA. Dupa ce la inceputul lunii aprilie, la Timisoara au ajuns 25 de trotinete electrice, reprezentantii Societatii de Transport Public Timisoara se pregatesc sa aduca noi mijloace de transport eco in oras.

CITESTE SI: A pornit in sfarsit operatiunea de curatare si spalare a strazilor din cartiere la Timisoara. Unde ajung angajatii de la salubritate saptamana viitoare 

In curand urmeaza sa fie lansata licitatia pentru cumpararea a inca 100 de trotinete electrice si a mai multor segway-uri care vor fi amplasate in mai multe zone din Timisoara.

„In urma licitatiei pe care o vom lansa, ne dorim sa achizitionam intre 10 si 20 de segway-uri, iar diferenta sa fie trotinete, pana intr-o suta de trotinete. Locatiile statiilor de trotinete si de segway-uri le vom stabili impreuna cu echipa din cadrul societatii si a directiei de exploatare. Ne dorim sa acoperim cat mai multe cartiere ale Timisoarei, in asa fel incat sa putem sa avem legatura atat cu universitatile, pentru studenti, cat si cu centrul Timisoarei si cu restul locatiilor in care doresc sa ajunga”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Nicolae Bitea, directorul STPT.

Pentru cumpararea mijloacelor de transport, in buget a fost repartizata suma de 600.000 de lei.

Va reamintim, in prima faza, in luna aprilie, 25 de trotinete electrice au ajuns la Timisoara, si au costat 125.000 de lei, cu tot cu sistemul de rastele. Ele au o autonomie de 30 de kilometri si pot rula cu pana la 25 de kilometri pe ora. Statiile in care sunt amplasate trotinetele se afla in zona Complexului Studentesc, in fata cantinei Politehnicii, in zona Universitatii de Vest si in fata Facultatii de Electronica si Telecomunicatii.

Exit mobile version