Opinia Timisoarei

Vom tine spectacole in corturi in Capitala Culturala a Europei. Nici vorba de sala polivalenta, la Timisoara, pana in 2021

TIMISOARA. Putem doar sa visam la o sala polivalenta, la Timisoara, in 2021, atunci cand orasul va deveni Capitala Culturala Europeana. Pe plan local autoritatile nu se pot intelege asupra locatiei si nici reprezentantii Companiei Nationale de Investitii (CNI) nu par sa se grabeasca in realizarea proiectului.

CITESTE SI: Tupeistii din mijloacele de transport din Timisoara. Din cauza cui a stat un autobuz un sfert de ora intr-o statie? Video 

Se stie deja, Consiliul Judetean Timis a propus locatia Giroc, pe un teren al fostei Unitati Militare, pentru sala polivalenta, iar Primaria Timisoara a avut mai multe propuneri: ba langa stadion, ba pe Calea Torontalului. Au venit la Timisoara reprezentanti ai CNI sa vada cu ochii lor terenurile propuse de cele doua institutii si dupa mai bine de jumatate de an nu au fost in stare sa ia o decizie.

Reprezentantii CJT s-au trezit abia acum ca au de demolat niste cladiri pe terenul propus pentru Polivalenta

Iata ca dupa patru ani de cand se tot discuta despre sala polivalenta si dupa ce Consiliul Judetean Timis a propus locatia de la Giroc, reprezentantii acestei institutii si-au dat seama ca au de pus la pamant niste cladiri pentru ca terenul respectiv sa fie complet liber de sarcini. Este vorba de cateva imobile in care au functionat compartimente ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.

CITESTE SI: Migranti in excursie cu microbuzul prin Banat. Printre ei si un bebelus de numai 3 luni

Miercuri, intr-o sedinta de plen a CJ Timis, printre proiectele de pe ordinea de zi se afla si demolarea cladirilor de pe acel teren. Numai ca liberalii au decis sa nu voteze proiectul, astfel ca acesta a fost respins. Au fost doar 18 voturi pentru, 13 impotriva si doua abtineri, un numar insuficient pentru ca cei de la CJT sa isi duca acolo buldozerele pentru demolare.

Am incercat sa le explic consilierilor judeteni ca discutam mai multe aspecte. In primul rand discutam ca acolo nu isi mai are activitatea Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, tot noi am aprobat mutarea ISU din Giroc la Topolovatu Mare pentru a putea avea accesul mult mai facil la autostrada. In al doilea rand, tot noi am aprobat in 2017 o HCJ pentru demararea tuturor procedurilor privind punerea la dispozitia CNI pentru sala polivalenta. In al treilea rand tot noi, consilierii judeteni, am aprobat un PUZ care pe cele 9 hectare are caracteristicile <activitati sportive>. Normal ca in acest sens terenul trebuie curatat si pus la dispozitie unei institutii care vrea sa finanteze. Ca discutam de sala polivalenta, ca discutam de bazin de inot sau terenuri de sport, principal e sa curatam acel teren sa il punem la dispozitie„, a declarat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Dobra a mai spus ca desi CNI a cerut 6 hectare pentru a construi acolo o sala polivalenta, CJ Timis a anuntat ca pune la dispozitie 9 hectare, bazandu-se pe votul consilierilor judeteni. Vot pe care insa nu l-a mai primit.

CNI a solicitat 6 hectare pentru realizarea acestei investitii de 50 milioane de euro. Investitia presupune, pe langa constructie si celelalte activitati economice. CJT a pus la dispozitie 9 hetare, deci mult mai mult decat a solicitat CNI. In 2014 se putea face o dezmembrare si sa fie puse la dispozitie doar cele 6 hectare. Noi am pus o suprafata mai mare care ar fi trebuit dezmembrata. Nu am dezmembrat-o in ideea ca nu vom intampina probleme„, a mai spus Dobra.

Mai mult, liderul CJ Timis spune ca are promisiuni de la Compania Nationala de Investitii ca, dupa ce se va vota bugetul, va fi stabilita si o locatie pentru sala polivalenta.

Mai trebuie spus ca desi CNI va stabili, in cel mai fericit caz, unde sa se ridice sala polivalenta de la Timisoara, toate procedurile, licitatia plus construirea acesteia vor dura mai bine de doi ani de zile, deci dupa momentul 2021 Timisoara – Capitala Culturala Europeana.

Viitoarea Sala Polivalenta va avea 16.000 de locuri, iar investitia CNI e estimata ca se va ridica la aproximativ 50 de milioane de euro.

Primarul Nicolae Robu isi doreste si el ca aceasta sala sa fie amenajata in Timisoara de catre Compania Nationala de Investitii, propunand 5 variante de amplasamente.

Exit mobile version