Opinia Timisoarei

Vom circula pe Maresal Prezan, pe toata lungimea, cel mai devreme in mai. Strada va prelua in curand si trafic de pe Stan Vidrighin, cand bulevardul se inchide pentru modernizare

TIMISOARA. Mai avem de asteptat pana vom circula neintrerupt pana in sensul giratoriu de la AEM, venind dinspre intersectia cu Calea Martirilor, si invers, catre fosta Baricada.

CITESTE SI: Abonamentele de parcare, puse in vanzare de luni, la Timisoara. Vor fi 4 ghisee deschise, dar pot fi cumparate si online. Tot ce trebuie sa stii despre noul sistem Timpark care intra in vigoare la 1 aprilie 

Operatiunile de turnare a stratului final de asfalt pe strada Maresal Constantin Prezan au fost intarziate, in sezonul rece, de vremea ploioasa, astfel ca si termenul de executie a fost prelungit pana la mijlocul lunii mai.

Reprezentantii Primariei spun ca, cel mai probabil, traficul rutier va fi deschis inainte de acest moment, insa vor mai fi facute lucrari si in timp ce soferii vor avea liber la circulat.

Teoretic, termenul contractual este prelungit pana in luna mai, la mijloc. Ar trebui ca intr-o luna, o luna si jumatate, sa avem ultimul strat de asfalt turnat, firul de catenara (n.r. – de alimentare a troleibuzelor) este montat pana dupa Bulevardul Sudului.
In prezent se lucreaza la trotuare, in zona Venus, la sensul giratoriu.
Timpul de executie este cam pana la jumatatea lunii mai si credem ca antreprenorul o sa indeplineasca termenul. Mai sunt probleme de executie, lucruri care vor trebui remediate, cum ar fi borduri care nu sunt drepte sau alte lucruri minore
„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ruben Latcau, viceprimarul Timisoarei.

Autoritatile spun ca, in curand, vor incepe lucrarile de modernizare la Bulevardul Stan Vidrighin (Buziasului), unde vor fi impuse restrictii de trafic, astfel ca vor sa permita circulatia pe Prezan pentru a prelua numarul mare de masini care ajung in zona.

Prioritizam deschiderea circulatiei, mai ales ca, de luna viitoare, se vor institui restrictii pe Vidrighin, unde incep lucrarile primariei de modernizare si de inlocuire conducte ale Aquatim. Intentia e sa deschidem bulevardul Prezan in aprilie – mai„, a adaugat Ruben Latcau.

Va reamintim, reabilitarea bulevardului Prezan a inceput in vara anului 2020. Strada va fi largita la 4 benzi de circulatie, se inlocuiesc retelele de utilitati, se amenajeaza piste de biciclete si trotuare, precum si spatiile verzi, si se va prelungi si traseul troleibuzelor.

Valoarea contractului pentru modernizarea strazii Maresal Constantin Prezan este de 41.740.503 lei cu TVA.

FOTO: Forum STPT

Exit mobile version