Opinia Timisoarei

Vom circula pe asfalt pe strada Maresal Constantin Prezan pana la AEM poate in ianuarie. Constructorul a primit de la Primaria Timisoara o prelungire cu 3 luni a termenului de finalizare a lucrarii

TIMISOARA. Iarna nu-i ca vara. Au aflat-o si reprezentantii administratiei Fritz care, desi spuneau ca vom putea circula pe inteaga strada Maresal Prezan, pana la Craciun, acum spera ca operatiunile de turnare a stratului de asfalt sa fie, totusi, finalizate in ianuarie.

CITESTE SI: Largirea la 4 benzi a drumului Timisoara – Giarmata – Autostrada Vestului, un santier cu probleme. Consiliul Judetean Timis si Primaria Timisoara nu au ajuns la un consens privind mutarea stalpilor de pe traseul troleibuzelor in Dumbravita

La sfarsitul anului ar trebui sa avem asfalt pana la sensul giratoriu de la AEM. S-a lucrat la racordarea de utilitati pe magistralele de apa si canalizare, atat la sensul de la AEM, cat si la intersectia din zona Girocului, s-au incheiat toate racordarile. Nu s-a putut lucra la terasamente in ultimele saptamani, pe tronsonul de la strada Venus pana in sensul giratoriu din cauza ploilor, pentru ca e nevoie de un anumit grad de umiditate in sol, pentru a se face compactarea. A plouat foarte mult si acest grad de umiditate a fost depasit, dar, daca vremea va fi cat de cat buna in continuare, sper sa ajungem pana la sfarsitul anului, daca nu, macar in ianuarie, la stadiul de asfaltare. Acesta este angajamentul pe care si l-a luat constructorul„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Ruben Latcau, viceprimarul Timisoarei.

Edilul a adaugat ca s-a si procedat la prelungirea termenului de finalizare.

Lucrarile sunt inca in termen. Contractul a fost prelungit cu 3 luni, asadar termenul este in iunie, prelungirea a fost legala, bazata pe adrese de la ANM, legate de vreme„, a adaugat edilul pentru opiniatimisoarei.ro.

Valoarea contractului este de 41.740.503 lei cu TVA, iar potrivit viceprimarului, stadiul lucrarii a depasit 70%.

Va reamintim, reabilitarea strazii Maresal Prezan a inceput in vara anului 2020. Aceasta va fi largita la 4 benzi de circulatie, se inlocuiesc retelele de utilitati, se amenajeaza piste de biciclete si trotuare, precum si spatiile verzi, dar se va prelungi si traseul troleibuzelor, astfel ca vor fi montati stalpi pentru sustinerea firelor de contact.

 

Exit mobile version