Opinia Timisoarei

Vom circula pe 4 benzi in centru, la Timisoara, si vom avea 300 de locuri de parcare pe trei nivele. Strazile de langa Primarie ce vor fi largite

TIMISOARA. Doua strazi vor fi largite si se vor crea sute de locuri de parcare, chiar in centrul Timisoarei.

CITESTE SI: Complexul imobiliar futurist ce va ‘rasari’ langa Primaria Timisoara. Vor fi 4 cladiri spectaculoase. Imagini in premiera 

Odata cu ridicarea unui nou complex de imobile pe locul fostului liceu de Arte din Timisoara si al Inspectoratului Scolar, timisorenii vor beneficia de o serie de facilitati.

Strada 20 Decembrie, care margineste Primaria Timisoara catre Modex, va fi largita la 4 benzi, cate doua pe sens.

Pe Mihai Eminescu, pe segmentul din fata scolii, se va circula in ambele sensuri, pe cate o banda. De asemenea, aici vor fi create locuri de parcare de-o parte si de cealalta a strazii.

„Exista o intelegere intre Primarie si proprietarul terenului de vizavi prin care s-a stabilit ca proprietarul va ceda Primariei terenul necesar pentru largirea strazii 20 Decembrie la 4 benzi, la fel si in cazul strazii Eminescu, pe perimetrul din fata fostului liceu de Arte, desi aici, practic trebuie doar facute si trasate locuri de parcare. Imediat ce se va demola partea din liceul de arte plastice dinspre strada 20 Decembrie, vom incepe lucrarea. Nu este mult de lucru aici, practic se mai face o banda. Cel mai probabil se va circula alternativ”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro primarul Nicolae Robu.

In plus, dezvoltatorul care va face investitia are in proiect realizarea a peste 400 de locuri de parcare, pe trei niveluri subterane, iar dintre acestea, aproximativ 300 vor putea fi publice.

Va reamintim, in zona din vecinatatea Primariei Timisoara urmeaza sa fie ridicat un ansamblu imobiliar futurist, dar care totodata pastreaza si integreaza parte din cladirea fostului Liceu de Arte Plastice si pe cea a Inspectoratului Scolar Timis.

„Eu apreciez proiectul ca fiind unul indraznet. Are meritul ca, pe de o parte, pastreaza ce trebuie pastrat dintre cladirile existente, cladirea Inspectoratului Scolar Judetean si partea centrala din fostul liceu de Arte Plastice. Pe de alta parte, vine cu o arhitectura moderna care completeaza inspirat ce avem in zona”, a mai spus pentru opiniatimisoarei.ro primarul Nicolae Robu.

Potrivit arhitectului Claudiu Ionescu, cel care a intocmit proiectul, intr-o prima etapa, se va lucra la parcarea subterana pe trei niveluri si la ridicarea hotelului ce face parte din ansamblul imobiliar, pentru ca acestea sa fie finalizate pana in 2021. Complexul va cuprinde, pe langa hotel, mai multe spatii culturate, zone rezidentiale, o terasa verde, un turn de belvedere si o zona de shopping.

Va reamintim, acest proiect il inlocuieste pe cel vechi, prezentant in urma cu un an, care a nascut mai multe controverse si la care dezvoltatorul a renuntat.

Exit mobile version