Opinia Timisoarei

Vom circula cu biciclete ‘made in Timisoara’. Investitie de 30 de milioane de euro in cea mai mare fabrica din estul Europei

TIMISOARA. Sute de locuri noi de munca urmeaza sa fie create la Timisoara odata cu deschiderea unei fabrici de biciclete care va fi construita in zona de sud a orasului.

CITESTE SI: S-a intors la stralucirea de odinioara. Inca o cladire isi dezvaluie frumusetea in intregime, dupa renovare, la Timisoara. Povestea Casei cu Cocos. Foto 

Fabrica va fi ridicata pe Calea Sagului, iar constructia urmeaza sa fie demarata in primavara anului viitor. Investitia urmeaza sa fie facuta de o companie italiana.

Este o investitie italiana destul de importanta. Va fi construita o hala in Calea Sagului care va avea o suprafata de 25.000 de metri patrati. O sa fie cea mai mare fabrica de biciclete din estul Europei si vom produce, pornind de la sfarsitul lui 2020, 1,5 milioane de biciclete pe an. Investitia este de 30 de milioane de euro si vor lucra 750 de oameni„, a anuntat Vincenzo Moderno, vicepresedintele Camerei de Comert Italiene pentru Romania.

Fabrica de biciclete nu este insa singura ce ar putea fi construita in zona de sud a Timisoarei.

Firma respectiva va asambla niste componente. Bineinteles, componentele la momentul de fata se produc in China, Taiwan sau Japonia. Firmele din tarile respective au venit deja in Timisoara si au purtat deja discutii cu investitorul, pentru ca pare sa fie mai rentabil pentru ei sa deschida o fabrica aici in Timisoara si sa serveasca cu piesele firma de aici. S-ar putea, pentru ca avem posibilitatea aici in Timisoara, sa construim un Bicycle Valley, adica o zona unde vor fi construite bicicletele ce vor fi apoi exportate in toata Europa de Est sub brandul made in Romania„, spune oficialul italian.

Investitiile in aceasta zona a orasului ar putea grabi si planurile municipalitatii, care cu ceva timp in urma anunta ca isi doreste sa lege Timisoara de comunele din apropiere si prin amenajarea unor piste pentru biciclete.

Exit mobile version