Opinia Timisoarei

Vom avea un nou POD in Timis!? Vezi in ce zona importanta se va construi si cu ajutorul cui!

TIMISOARA. Construirea unui nou pod in Timis este vitala pentru traficul de persoane, dar mai ales de marfuri. Acesta s-ar putea realiza, incepand chiar din 2015, peste unul dintre raurile importante care scalda judetul in partea de nord.

 

Timisul are nevoie de construirea unui pod peste raul Mures, asa ca banii vor veni cu ajutorul vecinilor de peste granita, din Ungaria. Este vorba despre o suma mare de bani care va putea fi accesata incepand din 2015.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin, spune ca imediat dupa sarbatorile de iarna urmeaza sa negocieze un nou program transfrontalier cu Ungaria, mai exact cu judetul Csongrad, cu care suntem infratiti.

In cadrul acestui nou program vor putea fi accesate 24 de milioane de euro, bani cu care se va construi un pod peste Murs, in zona Cenad, posibil aproape de Periam, la Igris, dar si un centru de legume si fructe in zona localitatii Beba Veche din judetul Timis.

Acestea doua sunt proiecte mai vechi ale judetului Timis, impreuna cu vecinii maghiari, insa pana acum nu au putut fi realizate din cauza lipsei banilor.

S-a inchis programul transfrontalier, urmeaza sa negociem altul care prevede 24 milioane de euro. Noi fiind impreuna cu Csongrad probabil ca dupa sarbatori vom semna lucrarile care le vom realiza: centrul de fructe si pod peste Mures la Cenad. Pentru ei este mai dificil sa realizeze in oglinda proiecte pentru ca au nevoie de mai multe aprobari”, a declarat Titu Bojin.

Podul peste Mures ar scurta considerabil distantele intre zona vestica a judetului Timis si Ungaria si ar inlesni mai ales traficul de marfuri.

Exit mobile version