Opinia Timisoarei

Vom avea un brau de piatra naturala cu pavaj de doua dimensiuni. Cum vor arata, pana la urma, trotuarele neterminate de langa Catedrala Mitropolitana din Timisoara

TIMISOARA. Dupa mai bine de un an de cand intreaga zona centrala a intrat in santier, iar, rand pe rand, parte din trotuare au fost pavate ori asfaltate, a venit, in sfarsit, timpul ca si zona din jurul Catedralei sa capete un aspect civilizat.

CITESTE SI: Trotuarele din centru pe care s-a turnat asfalt la Timisoara trebuie refacute. Directia de Cultura si Patrimoniu cere modificarea lor

Deocamdata, de jur imprejurul lacasului de cult este doar turnat beton, iar peste gurile de canal sunt asezate cateva scanduri. Toate acestea ar urma sa fie acoperite cu piatra naturala, in culori neutre.

„Va fi pavaj din piatra naturala, care merge cu zona Centrului Vechi, pe care deja l-am facut. E un brau de piatra care va ocoli trotuarul si Catedrala, de 5 cm pe 5 cm, apoi va fi un tip de pavaj mai mare.

Zona din imediata vecinatate a Catedralei va fi facuta de catre Mitropolie, iar trotuarele adiacente le vom face noi, Primaria. Lucrarile vor fi facute de catre SDM, oamenii nu vor vedea ca se lucreaza pe doua zone diferite„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Ruben Latcau, viceprimarul Timisoarei.

Pana la reabilitarea completa a trotuarului din fata Catedralei si, partial, pe cele doua zone laterale, ramanem cu modelul de trotuar sotron deja facut catre podurile care duc spre zonele Maria, respectiv Mihai Viteazul. Acestora parea sa le fi pus gand rau noul arhitect sef al orasului, Gabriel Almajan. In prima sa aparitie publica (si singura) de la „castigarea concursului” pentru functie a afirmat ca „trotuarele creeaza un deranj optic major” si a precizat ca, atunci cand vor fi bani, ele ar putea fi inlocuite.

Deocamdata nu se stie exact cand ar putea sa fie finalizata lucrarea de la trotuarele din zona Catedralei, inceputa in urma cu mai bine de un an, iar asta pentru ca inca se asteapta piatra necesara pentru pavare.

Exit mobile version