Noutati :

Vom avea patinoar permanent in Timisoara! Unde vrea primaria sa-l amenajeze?

12 decembrie, 2015 - 09:12 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. In sfarsit, Timisoara va avea un patinoar. Si nu este vorba despre un patinoar obisnuit, cu gheata naturala, ci despre unul artificial, pe care iubitorii patinajului sa il poata folosi in orice anotimp. Municipalitatea vrea sa amplaseze patinoarul in incinta Parcului Copiilor, pe unul dintre spatiile pavate cu dale dinspre Bulevardul Revolutiei.

„Tinand cont de faptul ca aceste spatii de recreere sunt destinate tuturor categoriilor de varsta precum sinecesitatea facilitarii accesului in zona supraveghiata s-a identificat ca posibila locatie de amenajare in Parcul Copiilor, in latura de acces dinspre Bulevardul Revolutiei, pe un teren amenajat cu dale, avand o suprafata disponibila pentru amenajarea patinoarului de aproximativ 655 mp utili, respectiv 670 mp inclusiv protectie”, se arata in referatul proiectului.

Reprezentantii Primariei au ales varianta construirii unui patinoar artificial mai ales datorita rezistentei acestuia.

„Cel mai important avantaj al suprafetelor sintetice este ca se poate patina in orice anotimp, pe orice vreme, chiar daca ploua, ninge sau este un soare torid. Toleranta suprafetelor sintetice la temperatura de utilizare trebuie sa fie intre -40ºC si +40ºC pentru a rezista temperaturilor uzuale zonei climatice in care ne situam”, se mai arata in referat.

Insa cei care sunt nerabdatori sa alunece cu patinele pe gheata, fie ea chiar si artificiala, mai au de asteptat. Daca va primi aviz pozitiv din partea alesilor locali, patinoarul va fi construit in doua luni. Costurile pentru amenajarea lui se ridica la 124.000 de euro, bani obtinuti in urma unei rectificari bugetare.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Va rog luați problema in mana. Vesnic se blochează cardul de sănătate. Bolnavii au mari probleme

  2. Nu uitati sa luati aviz si de la Armata , sa nu patiti ca in Calea Sagului .

  3. 670 mp = 30 m *22,5 m; micut, dar probabil cochet.
    Dimensiunea prevăzută de Federaţia Internaţională de Hochei pe Gheaţă (dimensiunea competiţională) este de 60 m x 30 m = 1800 mp.
    Ca urmare daca dorim sa dezvoltam in licee si sporturile pe ghiata (patinaj si tot ce deriva), nu avem dimensiunea solicitata.