Opinia Timisoarei

Vom avea doua poduri noi peste Bega! Unde vor lega malurile si cand incep lucrarile?

TIMIS. Dupa ce ani de zile nu s-a mai ridicat vreun pod peste Bega, iata ca ar putea demara lucrarile pentru 2 poduri care sa lege malurile raului. In scurt timp se vor deschide santierele, iar cel mai devreme in toamna muncitorii se vor apuca de treaba. Asa sa fie?

Cele doua poduri ce vor fi ‘aruncate’ peste Bega  vor fi ridicate in comuna timiseana Bethausen, la 72 de km de Timisoara.

Cu ajutorul lor, localnicii din Cutina si Leucusesti vor putea ajunge mai usor sa-si lucreze terenurile agricole aflate pe celalalt mal. In acest moment, pentru a merge la munca campului, oamenii sunt nevoiti sa faca un ocol de 15 kilometri.

Acum terminam proiectarea. Dupa primele evaluari facute podul catre Putina va costa 1,1 mililoane lei, iar cel de la Leucusesti, care si are o capacitate mai mica, 750.000-800.000 lei.  Primul va avea 22 de metri lungime si 5 latime, iar celalalt 12 metri lungime si 5 latime. Vor oferi acces oamenilor la cele 600 de hectare de teren de pe malul celalalt. Podurile vor avea cate 2 piloni de beton, constructie metalica si postament de ciment. Distanta dintre poduri va fi de aproximativ 20 km. S-au facut deja masuratorile topo, speram in finalizarea cat mai grabnica a proiectului„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Ioan Lihoni, primarul din Bethausen.

In septembrie se toarna betonul la pilonii podurilor

Intrebat cu ce bani va realiza indraznetul proiect, edilul spune ca se bazeaza pe ajutor de la Consiliul Judetean Timis.

„Speram in ajutor de la CJT.  Am avut o discutie si cu presedintele Bojin si cu prefectul si le-am explicat ca, in plus,  a fost intotdeauna o problema acolo pe Bega, cand veneau viituri. Avem asadar promisiuni pe Ordonanta 28. Cum terminam proiectarea, depunem proiectul pe PNDR (Programul National de Dezvoltare Rurala n.r.)„, a spus primarul.

Ioan Lihoni este foarte optimist si sustine ca in septembrie incepe turnarea betonului la piloni.

„Speram sa inceapa turnarea la piloni in septembrie, cel tarziu, in functie de vreme. Daca vremea nu permite, turnam in primavara. Intr-un an, cel mult doi, speram sa fie gata constructia, in functie de cat de repede primim fondurile”, a conchis primarul din Bethausen.

sursa foto: Radio Resita

Exit mobile version