Opinia Timisoarei

Vom avea BAC diferentiat in 2013? Andronescu cere sesiune extraordinara a Parlamentului, pentru modificarea Bac-ului

Dupa ce a anuntat rezultatele dezastruoase de la examenul de Bacalaureat, ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca va cere ca Parlamentul sa se reuneasca intr-o sesiune extraordinara pentru modificarea Legii invatamantului, privind organizarea unui examen diferentiat in 2013.

Ministrul a dat asigurari ca modificarile nu ii vor viza pe elevii care dau Bac-ul in sesiunea din toamna, pentru ca „ar fi incorect fata de cei care au promovat acum„.

Astfel, pentru profilul real din filiera teoretica, acestea sunt matematica si proba transdisciplinara din stiinte (fizica, chimie, biologie).

Elevii de la profilul umanist din filiera teoretica ar urma sa dea o proba la o limba de circulatie internationala si o proba transdisciplinara din geografie, istorie, stiinte socioumane.

Pentru filiera tehnologica, vor fi o proba scrisa disciplinara specifica profilului si una transdisciplinara specifica domeniului de pregatire, iar pentru filiera vocationala – o proba practica sau scrisa, dupa caz, specifica profilului.

Legea Educatiei mentioneaza, in prezent, ca Bac-ul diferentiat se aplica generatiei de elevi care intra in clasa a IX-a in anul scolar 2012 – 2013, deci examenul diferentiat sa fie sustinut, prima data, in 2016.

Exit mobile version