Noutati :

Vom avea 22 de statii noi de troleibuz la Timisoara. Pe ce linii ale RATT vor fi infiintate?

1 septembrie, 2015 - 01:31 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Vesti bune pentru cei care locuiesc in Ghiroda si in Dumbavita. De la sfarsitul acestui an, toti cei care au drum in Timisoara vor putea face naveta cu RATT. Sunt aproape gata cele doua proiecte pentru extinderea liniilor de troleibuz 11 si 14. Vor fi 22 de statii RATT noi-noute.

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, linia de troleibuz 14, pana la Dumbravita, a fost extinsa deja, insa se asteapta si largirea soselei care leaga Timisoara de localitate, pentru a putea fi pus in circulatie si troleibuzul. Mai e nevoie si de racordul la curent.

„Lucrarile pentru extinderea retelei de troleibuz Dumbravita sunt in curs de finalizare: s-au montat stalpii si reteaua aeriana de contact, s-au executat lucrari la instalatia de energoalimentare, s-au montat echipamentele in statia electrica de redresare, iar lucrarile de reglementare pentru eliberarea amplasamentului au fost executate in proportie de 90%”, au declarat, pentru opiniatimisoarei, reprezentantii Primariei Timisoara.

Oficialii municipalitatii sustin ca se afla in curs de finalizare si procedurile cu Enel, pentru avizul de racordare la energie electrica. Dupa ce se face racordul mai e nevoie de alte 2 saptamani, pentru probe. Pana la Dumbravita vor fi 12 statii noi de RATT.

Din Timisoara, troleibuzele vor avea urmatoarea oprire la Kaufland si alte statii la intersectia strazilor Petőfi Sandor cu Ferventia din Dumbravita, Petőfi cu Nicolae Balcescu, Petőfi cu Franyo Zoltan, unde este scoala, si Petőfi cu Jozsef Attila, urmand sa intoarca in sensul giratoriu de la intersectia cu bulevardul Ghioceilor. Va mai opri apoi tot pe Petőfi Sandor, langa cimitirul din localitate, iar apoi, pe rand, la intersectia cu Jozsef Attila, la primarie, la intersectia cu Eftimie Murgu, la cea cu Ferventia, la Kaufland si inapoi in oras, potrivit proiectului prezentat de primarie. Valoarea proiectului este de 17,2 milioane de lei, adica aproape 4 milioane de euro.

Cu troleibuzul si pana la Ghiroda

Cei care locuiesc in Ghiroda ar putea merge si ei cu troleibuzul spre case de la finalul acestui an. Lucrarile pentru extinderea liniei 11 au fost executate abia in proportie de 85%.

„Mai sunt necesare lucrari de punere in functiune a substatiei de transformare-redresare, de montare a firului contact, a instalatiei de energo-alimentare, de efectuare a conexiunii la reteaua de energie electrica, precum si amenajari rutiere. De asemenea, va fi necesara reamplasarea bransamentelor electrice in raport cu noua retea de contact. Troleibuzele 11 si 14 vor circula spre Ghiroda, respectiv Dumbravita, pana la sfarsitul acestui an”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtator de cuvant al Primariei Timisoara.

Proiectul ar fi trebuit sa fie gata inca din luna martie a acestui an, dar a fost nevoie de prelungirea termenului, asa ca termenul final este acum 29 noiembrie 2015. La fel ca si proiectul pentru Dumbravita.

Spre Ghiroda vor fi 10 statii noi, potrivit reprezentantilor primariei, traseul liniei 11 continuand pe Calea Lugojului.

„Vor fi vreo 2 statii care vor deservi firmele si reprezentantele din zona respectiva, va intra in Ghiroda pe strada principala, va face dreapta pe strada Ialomitei, urmand pe strada Dunarea, cu intoarcere pe Turda si pe str Strandului sa isi reia traseul clasic. Sunt vreo 10 statii pe tot traseul, majoritatea pe Ghiroda, daca nu ma insel 3 pe Timisoara”, spunea Vasile Dorel Cadariu, la data inceperii lucrarilor. Odata ce linia 11 va fi prelungita, linia Metropolitana 30 va fi desfiintata. Nici linia interna nr. 29 nu va mai circula, mai dezvaluia primarul din Ghiroda.

Valoarea totala a proiectului este de 5,5 milioane de euro, majoritatea banilor venind de la UE. Ambele proiecte sunt cofinantate de Primaria Timisoara si de Primaria Dumbravita, respectiv Ghiroda.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...