Opinia Timisoarei

Voluntari atacati cu pietre si amenintati cu moartea de o familie de romi de pe Loga, la Timisoara. Video

TIMISOARA. Vor sa ajute copii sau refugiati din Ucraina, insa vecinii de etnie roma nu vor in ruptul capului sa ii lase sa isi faca treaba.

CITESTE SI: Au fost prinsi cei care i-au furat drona lui Charlie Ottley, la Timisoara. Foto

CITESTE SI: ‘Iubesc Timisoara, se putea intampla oriunde’. Rugamintea lui Charlie Ottley dupa ce i-au fost furate echipamentele de filmare 

Recent, voluntarii de la Asociatia LOGS au inchiriat un spatiu intr-o casa pe bulevardul C.D. Loga de la o femeie care, intre timp, a plecat din tara. In cladire acestia au infiintat un centru comunitar destinat tinerilor, copiilor si refugiatilor din Ucraina pe care ii ajuta sustinut, asa cum au facut-o si cu alti refugiati de-a lungul timpului.

La intrare, voluntarii au fost insa asteptati de vecinii romi, care le-au transmis ca nu ii vor acolo.

Asociatia a mutat mobilierul si echipamentele necesare de cateva zile, insa de atunci asistentii nu au mai avut parte de liniste.

Romii care locuiesc in casa invecinata i-au atacat cu pietre pe voluntari spargand ferestrele cladirii. Asistentii au sunat de mai multe ori la politie.

Romii par sa nu se teama nici de amenzi si nici de faptul ca imaginile cu atacul au ajuns la politie. Mai mult, chiar i-au amenintat pe voluntari ca ‘le taie capul cu toporul’.

In data de 03 iunie a.c., in jurul orei 09:10, politistii Sectiei 1 Timisoara au fost sesizati cu privire la faptul ca o femeie de 64 de ani ar fi aruncat cu pietre si sticle inspre un imobil de pe strada C.D Loga din Timisoara, distrugand 2 geamuri. Politistii efectueaza cercetari intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de distrugere„, transmit reprezentantii IPJ Timis.

UPDATE: Femeia de etnie roma care i-a amenintat cu moartea si i-a atacat cu pietre pe voluntarii Logs la Timisoara, retinuta de politisti. Video 

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version