Opinia Timisoarei

Vladimir Putin cere armatei ucrainene ‘sa preia puterea’ la Kiev si sa-l inlature pe Zelenski. I-a numit pe oficiali ‘neonazisti drogati’. Rusia, dispusa la negocieri organizate la Minsk, Ucraina vrea la Varsovia

Presedintele rus Vladimir Putin le-a cerut vineri militarilor ucraineni „sa preia puterea” la Kiev si sa-l inlature pe presedintele Volodmir Zelenski si anturajul sau, pe care i-a calificat drept „neonazisti si drogati”, relateaza AFP si Reuters.
Fac inca o data apel la personalul militar si la fortele armate ale Ucrainei: nu le permiteti neonazistilor (…) sa va foloseasca copiii, sotiile si batranii ca scuturi umane„, a spus Putin la o reuniune a Consiliului rus de securitate transmisa la televiziune.

Luati puterea in mainile voastre. Mi se pare ca va fi mai usor sa negociem intre mine si voi”, a mai transmis Putin armatei ucrainene, precizand ca nu lupta cu unitati ale armatei ci cu formatiuni nationaliste care se comporta „ca niste teroristi” utilizand civili „ca scuturi umane„. Putin a adaugat ca militarii rusi in Ucraina actioneaza „curajos, profesionist si eroic”, relateaza Agerpres.

Presedintele rus Vladimir Putin este pregatit sa trimita o delegatie la Minsk, in Belarus, pentru a negocia cu Ucraina, a declarat vineri un purtator de cuvant al Kremlinului, potrivit AFP. ”Vladimir Putin este dispus sa trimita la Minsk o delegatie rusa – la nivel de ministri ai Apararii, de Externe si de administratie prezidentiala – la negocieri cu o delegatie ucraineana”, anunta Dmitri Peskov.

La randul lor, ucrainienii au transmis ca negocierile trebuie sa se poarte la Varsovia, nu la Minsk.

FOTO: AP News

Va reamintim, in a doua zi de razboi, rusii au intrat in Kiev, civilii primesc arme si cockteiluri molotov. Un avion rusesc a fost doborat, iar o racheta a lovit o nava moldoveneasca in Marea Neagra. Mii de oameni parasesc Ucraina si se refugiaza in Romania si Polonia.

Exit mobile version