Opinia Timisoarei

Vladimir Putin candideaza la presedintia Rusiei in anul 2012. Propunerea a venit de la Dimitri Medvedev

Viitorul candidat pentru alegerile prezidentiale din Rusia in anul 2012 va fi Vladimir Putin. A spus-o chiar presedintele Dimitri Medvedev, la congresul partidului de guvernament Rusia Unita.

Anterior, premierul rus Putin a anuntat ca Medvedev va conduce lista partidului Rusia Unita pentru alegerile legislative din decembrie.

„Propun ca lista Rusiei Unite pentru alegerile pentru Duma, din 4 decembrie, sa fie condusa de seful statului, Dmitri Anatolevici Medvedev”, a declarat Putin, in fata a crica 11.000 de sustinatori reuniti la Moscova.

„Partidul de la putere ar trebui condus de presedinte”, a adaugat el, relateaza postul de televiziune Russia Today.

In alta ordine de idei, Medvedev s-a declarat pregatit pentru „munca practica in Guvern”, dupa ce a propus candidatura premierului Putin la prezidentiale.

„Cred ca ar fi corect ca (partidul Rusia Unita – n.r.) sa aprobe candidatura lui Vladimir Putin la presedintia Rusiei”, a spus Medvedev, in marja congresului formatiunii, ce are loc vineri si sambata la Moscova.

Presedintele a adaugat ca tandemul pe care l-a format cu Putin si-a demonstrat eficienta in ultimii patru ani.

Mandatul lui Dmitri Medvedev se incheie in mai 2012. El a fost ales presedinte in martie 2008, inlocuindu-l in acest post pe Vladimir Putin, care a condus Rusia timp de opt ani si nu mai avea voie, potrivit Constitutiei ruse, sa candideze pentru un al treilea mandat consecutiv. Totusi, o pauza de patru ani ii permite lui Putin, considerat de multi drept adevaratul lider al Rusiei, revenirea la Kremlin in 2012.

Exit mobile version