Opinia Timisoarei

Vizita presedintelui Germaniei amana cu aproape o ora protestul Druckeria fata de infrastructura sportiva praf de la Timisoara

TIMISOARA. Joi, la Timisoara, iubitorii si practicantii de sport din oras se vor aduna in centrul orasului pentru un mars de protest organizat de membrii Druckeria. Daca initial fanii urmau sa plece pe traseu la ora 18:30, startul protestului va fi amanat cu… o repriza.

CITESTE SI: A fost anulata licitatia de 170.000 de euro pentru ziarul Monitorul Primariei Timisoara. Cele doua oferte, respinse 

In aceeasi zi, in Timisoara este in vizita presedintele Germaniei, Franz Walter Steinmeier, astfel ca, la cererea primariei, reprezentantii Druckeria au decis ca adunarea celor care vor sa participe la mars sa aiba loc tot in Piata Unirii, in jurul orei 17.00, insa plecarea in mars pe strazi va avea loc putin mai tarziu decat se programase, de la ora 19:15, pentru a nu se suprapune cu programul oficialului in zona centrala a orasului.

Ne adunam de la mic la mare joi, la 25 mai – Respectati Timisoara! – evenimentul ce îsi propune sa traga un semnal de alarma cu privire la situatia dezastruoasa a infrastructurii sportive timisorene. Asteptam alaturi de noi toate cluburile sportive din oras, sportivii seniori sau juniori, antrenorii, parintii copiilor care practica un sport. Problema aceasta ne afecteaza pe toti si modeleaza viitorul societatii noastre.
Datorita masurilor sporite de securitate pe care le implica vizita presedintelui Germaniei în Timisoara, plecarea in mars pe traseu se va face in jurul orei 𝟭𝟵.𝟭𝟱 din Piata Unirii. Astfel copiii Timisoarei au la dispozitie mai bine de 2 ore in care sa transforme piata intr-un imens teren sportiv!„, au transmis reprezentantii Druckeria.

Organizatorii marsului ii asteapta in Piata Unirii pe toti iubitorii de sport din oras, dar si pe reprezentantii cluburilor sportive, toti imbracati in echipament sportiv, pentru a transmite cat mai clar mesajul: Respectati Timisoara!

Lipsa infrastructurii sportive e o problema care afecteaza toate sporturile si e unul din factorii care contribuie decisiv la mediocritatea in care se zbate Timisoara sportiva a anului 2023.

Vedem cum peste tot in tara se construiesc stadioane, sali de sport, bazine de inot si se amenajeaza terenuri multifunctionale in care oricine isi doreste poate practica un sport. Iar noi in Timisoara ne pierdem de 30 de ani in studii de fezabilitate, proiecte neterminate si lasate de izbeliste si primim aceleasi raspunsuri de la edili: ”nu se poate”.

Pe 25 mai ne dorim sa ne adunam cat mai multi timisoreni si sa ne spunem of-ul in strada, in speranta ca impreuna, prin vocile noastre, ne putem face auziti si lucrurile sa se miste in directia normala„, transmit organizatorii actiunii de protest.

Intalnirea va avea loc, joi, in 25 mai in Piata Unirii. De aici se va porni in mars la 19.15 pe traseul V. Alecsandri – Piata Libertatii – Alba Iulia – Piata Operei – Primarie – CD Loga – CJT.

Exit mobile version