Opinia Timisoarei

Vizita Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei, la Timisoara. Ceremonia de plantare a unui nou stejar in Piata Libertatii. Video

TIMISOARA. Cu doar cateva zeci de minute inainte de sosirea Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei Romane, la Timisoara, autoritatile locale anuntat ca a fost deja plantat stejarul care ia locul celui sadit in urma cu aproape 100 de ani in numele strabunicului acesteia, Regele Ferdinand I, in Piata Libertatii.

Vizita Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei, a inceput la Catedrala Mitropolitana din Timisoara, ctitorita de tatal sau Regele Mihai I al Romaniei.

Majestatea Sa a facut mai apoi un popas la busturile fostilor suverani ai Romaniei din Piata Victoriei si a dezvelit placuta cu denumirea ‘Bulevardul Regele Mihai I’, din vecinatatea Operei. O parte a bulevardului Republicii a redobandit denumirea pe care o avea pana in 1947, intre bulevardul Ferdinand I si pana la Piata Marasti.

A urmat apoi cel mai important moment al vizitei, respectiv participarea Majestatii Sale Margareta la ceremonia simbolica care a marcat plantarea stejarului, in locul celui sadit in urma cu aproape 100 de ani in numele strabunicului sau, Regele Ferdinand I.

Trunchiul uscat al precedentului stejar regal a ajuns la Facultatea de Arte și Design din Timisoara, unde va fi transformat intr-o opera de arta care va fi amplasata intr-un spatiu public.

Exit mobile version