Opinia Timisoarei

Viorel Serban este noul rector al Universitatii Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Universitatea Politehnica si-a desemnat succesorul lui Nicolae Robu. Este vorba despre Viorel Serban, unul dintre actualii prorectori. Vezi cu cate voturi a castigat!

Viorel Aurel Serban are implineste 58 de ani in luna octombrie a acestui an. Prorector din 2012, Viorel Serban a fost ales sa conduca Universitatea Politehnica in urmatorii 4 ani, 2012-2016.

Viorel Serban a fost votat de 353 de electori, in timp ce contracandidatul sau, Radu Vasiu, a fost ales de 261 de persoane.

Oricare dintre candidati avea nevoie de 308 voturi pentru a fi ales rector. Viorel Serban a fost cel votat in aceasta pozitie“, ne-a spus prof. Marius Crisa, presedintele Comisiei Electorale din UPT.

La vot s-au prezentat 648 de persoane din 741 cu drept de a-si sustine optiunea electorala. 34 de voturi au fost anulate din cauza aplicarii gresite a stampilei.

In primul rand vreau sa multumesc colegilor mei care au avut incredere in mine. A fost o campanie forte stransa, intensa in care orice rezultat a fost posibil“, a precizat pentru www.opiniatimisoarei.ro Viorel Serban, rectorul ales al Politehnicii.
Sunt foarte emotionat. A fost foarte greu. Nu mi-am putut imagina ca e atat de greu. Dar sunt foarte fericit. Pentru ca o prima bucurie mi-a adus-o fiul meu, care astazi si-a sustinut teza de doctorat. Asa s-a nimerit, a fost in cotutela cu Franta“, a adaugat acest. El a mai spus ca oficial, echipa cu care va conduce Universitatea Politehnica va fi anuntata dupa ce primeste numirea in functie de la Ministerul Educatiei.

Viorel Serban este expert permanent al Comisiei de Stiinte Ingineresti a ARACIS. Pe langa activitatile academice si de conducere a UPT, rectorul ales al inginerilor din Timisoara este si presedintele sectiei de handbal al CSU Politehnica, din 1996, pana in prezent.

Exit mobile version