Opinia Timisoarei

Viorel Screciu despre Campionatul European, din fata televizorului: Nationala pilangiilor

In aceste zile lumea fotbalistica urmareste cu aviditate partidele din cadrul campionatului European, o competitie la care noi, ca deobicei, stam linistiti acasa in fata televizoarelor. Asta pentru ca de ani buni de zile nu ne mai calificam la nici un turneu final fie el de juniori sau seniori. Zilele trecute,prin intermediul presei, am mai aflat o cauza pentru care am devenit asi in contraperformanta.

La turneul organizat in mai la Novi Sad un numar semnificativ de jucatori ai nationalei sub 19 ani s-a dat in stamba. Ferefeul a suspendat, post-factum, zece dintre acesti „haiduci”. Spus mai in clar, baietii au tras zdravan la masea si, in lipsa antrenamentului in acest „sport”, firesc, s-au imbatat. Din raportul directorului tehnic al forului fotbalistic national reiese faptul ca impricinatii au repetat isprava cu sirg reusind sa retapeteze peretii camerelor de hotel. Mai mult decit atit, prin vestiar, furiosi pe propria neputinta purtatorii de tricouri cu insemne nationale s-au razbunat pe mobilierul aflat in preajma. In afara faptului ca ne-au facut de ris prin strainataturi asa se explica bataia incasata, la scor, cu trei eliminati din tabara noastra, in partida decisiva cu Serbia.

Intimplarile acestea ma fac sa ma gindesc la faptul ca acesti pusti, carora abia le-a mijit mustata, au, in acest domeniu, inaintasi celebrii. Nu sunt indepartate momentele in care Mutu si gasca sa faceau cam acelasi lucru, desigur la o scara mult mai… europeana. Asa ca daca nu avem performanta macar avem traditie. Ce pacat ca UEFA nu organizeaza si un campionat al nationalelor care trag virtos la masea. Aici am avea sanse mari la podium la mai toate categoriile de virsta. In asta ne pregatim de ani de zile cu toate fortele, de la magazioner pina la presedintele federatiei.

Va dati seama ce emulatie ar fi printre adolescentii Romaniei? Ca sa nu mai vorbim de faptul ca pregatirea s-ar muta din stadion direct la birt… antrenori, jucatori, conducatori, cu totii la gramada. Cu putina atentie, sa nu ne fure rusii sau ucrainienii, am putea fi fala Europei.

Exit mobile version