Opinia Timisoarei

Violente la protestul diasporei la Bucuresti. Jandarmeria a intervenit in forta si a evacuat Piata Victoriei cu gaze lacrimogene si tunuri de apa. Video

Protestul diasporei, care a strans in Capitala aproximativ 80.000 de oameni, a fost dispersat de Jandarmeria Romana printr-o intreventie in forta.

Nebunia a inceput in jurul orei 23, cand grupuri de protestatari au lovit jandarmii. Au fost insa si secvente in care demonstranti au sarit in ajutorul jandarmilor care erau loviti.

Jandarmii s-au mobilizat, cordoanele s-au pus in miscare, iar fortele de ordine au folosit atat gaze lacrimogene cat si tunuri de apa pentru a evacua Piata Victoriei.

In timpul luptelor dintre demonstranti si jandarmi, au disparut si doua dintre armele aflate in dotarea fortelor de ordine.

Va reamintim, protestul diasporei a inceput in capitala putin dupa orele pranzului, cand oamenii au inceput sa se adune in Piata Victoriei. Primele ciocniri intre jandarmi si protestatatri au aparut putin dupa lasarea serii, cand o parte din demonstranti au aruncat cu pietre si alte obiecte catre fortele de ordine.

In aproximativ cinci ore, peste 250 de oameni au fost raniti si o parte dintre ei au fost transportati la spital pentru ingrijiri. Printre cei raniti se afla si jandarmi.

Printre demonstrantii din capitala se afla si timisoreni, plecati catre Bucuresti inca de joi dimineata.

Exit mobile version