Opinia Timisoarei

Vine sau nu sfarsitul lumii in 2012? VEZI Scenariile apocaliptice ale anului 2012

Pe buzele tuturor pamantenilor sta o singura o intrebare. Vine sau nu sfarsitul lumii in anul care tocmai a inceput. In 2011, „expertii” au anuntat trei scenarii care urmau sa duca la sfarsitul lumii. Nici unul nu s-a adeverit. Anul 2012 aduce cu el alte trei teorii apocaliptice. Daca acestea ne vor fi sau nu fatale, vom afla abia pe 21 decembrie 2012.

Se inverseaza polii magnetici

Prima teorie apocaliptica sustine ca pe 21 decembrie 2012, odata cu alinierea planetelor din sistemul nostru solar, s-ar putea inversa polii magnetici. Odata cu acest eveniment, anotimpurile si toate ciclurile naturale care depind de pozitia planetei fata de Soare ar suferi schimbari majore. Astfel, zonele fertile s-ar putea desertifica in urmatorii ani, iar nivelul oceanului planetar va creste. Totodata, potrivit fizicienilor, in momentul producerii inversarii polilor, scutul magnetic al planetei ar putea disparea, iar populatia lumii ar ramane neprotejata in fata radiatiilor cosmice.

Ne ciocnim cu Nibiru

Tot pe 21 decembrie 2012, Pamantul ar fi amenintat de ciocnirea cu un alt corp ceresc. Este vorba despre Nibiru, o planeta descoperita in urma cu cateva mii de ani de sumerieni. Potrivit acestei teorii, misterioasa planeta, care se afla pe o orbita al carei tur complet dureaza 3.600 de ani, urmeaza in acest an sa intre in sistemul solar, pentru ca pe 21 decembrie sa se izbeasca de Pamant. Alti adepti ai teoriilor apocaliptice sustin insa ca aceasta planeta nu se va ciocni cu Terra. in schimb, va trece foarte aproape si va cauza inversarea polilor magnetici.

Soarele va praji Pamantul

Ultima predictie  sustine ca Pamantul va fi ars de Soare. Potrivit teoriei, 2012 este anul cand Soarele va atinge varful unui ciclu de 11 ani, numit maxim solar. Astfel, in acest an, furtunile si eruptiile solare vor fi atat de puternice incat ar putea praji Pamantul, scrie ziarulring.ro.

Exit mobile version