Opinia Timisoarei

Vindecatorul de suflete din zona rosie COVID de la Timisoara. Marturiile emotionante ale pacientilor infectati care stau de vorba cu Dumnezeu de pe patul de spital. Video

TIMISOARA. Intra uneori chiar si de 2-3 ori pe zi in zona rosie COVID 19 a Spitalului Victor Babes din Timisoara. O face cu sufletul deschis pentru a aduce un pic de alinare, o vorba buna ori pentru a-i asculta sau pentru a se ruga alaturi de bolnavii infectati cu coronavirus. Are intotdeauna cu el Crucea Sfanta, cartea de rugaciuni si mirul, dar si un izvor nesecat de bunatate si daruire, de dragoste pentru semeni.

La numai 30 de ani, preotul Dorian Oprisor, care slujeste la biserica din curtea Spitalului Victor Babes din Timisoara, crede cu tarie ca misiunea lui este alaturi de oameni si de medici, in aceasta teribila incercare menita sa ne intareasca, sa ne faca mai buni, mai responsabili, sa ne aduca mai aproape de credinta si de Dumnezeu.

Si inainte de pandemie, parintele Oprisor era chemat in saloanele spitalului atunci cand un bolnav voia sa fie impartasit sau dorea sa se spovedeasca. Acum insa, mai mult ca oricand, numarul celor care au nevoie de o vorba buna sau sa se roage impreuna cu el, a crescut.

Preotul a ajuns sa intre chiar si de cateva ori pe zi in zona cea mai periculoasa a unitatii medicale, unde sunt tratati pacientii infectati cu COVID, chiar si in Sectia de Terapie Intensiva.
Si, pentru ca vrea sa respecte cu sfintenie randuielile bisericesti, parintele Oprisor imbraca patrafirul peste costumul de protectie, pentru ca acesta simbolizeaza puterea harului Dumnezeiesc. Este, de altfel, singura exceptie care i-a fost acceptata de medici in privinta echipamentului menit sa-l protejeze pe el, dar mai ales pe bolnavi.

Acestia din urma spun ca preotul gaseste mereu forta de a-i mobiliza sa nu renunte, sa nu se dea batuti in lupta cu virusul, ii linisteste atunci cand sunt framantati de temeri si ii impaca sufleteste atunci cand durerile ii chinuie.

VIDEO: George Stefanita

Exit mobile version