Opinia Timisoarei

Vin zile de calvar pentru timisorenii care locuiesc langa stadion. Traficul a fost deja inchis in zona Dan Paltinisanu

TIMISOARA. Locuiti langa stadionul Dan Paltinisanu? Pregatiti-va! Va asteapta 10 zile de cosmar, in plin festival. Primarul Nicolae Robu nu se tine de cuvant si permite organizarea de festivaluri cu mici si bere tot aproape de inima orasului, desi anuntase ca muta locul acestor tip de manifestari langa Padurea Verde, pentru confortul cetatenilor.

In 6 iunie incepe Festivalul Berii. Tine fix 10 zile, de asta data, in care veti fi nevoiti sa suportati fumul de la gratarele unde vor sfarai bucatele traditionale, muzica la maximum si o multime de betivani care isi fac nevoile pe unde apuca.

Pregatirile au inceput cu 5 zile inainte, asa ca cei care au avut drum cu masina pe langa stadion au fost nevoiti sa faca cale intoarsa. Reprezentantii Primariei Timisoara nici macar nu s-au sinchisit sa anunte blocarea circulatiei. Mai mult, luni dimineata nici nu stiau pe unde a fost interzis deja accesul soferilor.

In luna martie a acestui an, primarul Nicolae Robu anunta ca s-a terminat distractia in oras si ca muta festivalurile la periferie, in zona Padurii Verzi.

„Cetatenii nu isi mai doresc evenimente pe platoul stadionului, pentru ca nu se pot odihni. Au fost si evenimente de campanii politice si diverse alte spectacole. Dorim sa mutam locul de distractii de tipul acesta in zona Padurea Verde. Trebuie sa punem in valoare aceasta zona mult mai bine decat am facut-o pana acum, este o zona accesibila si cu mai putina populatie in vecinatatea imediata”, spunea primarul Timisoarei in 11 martie 2-14.

Edilul a precizat ca „din acest an se vor muta festivalurile”, amintind insa ca nu s-a negociat cu firma care sponsorizeaza festivalul berii, insa la Padurea Verde „vor avea toate conditiile”.

Dupa alegerile pentru europarlamentare, insa, se pare ca primarului nu-i mai pasa de faptul ca timisorenii care locuiesc langa stadion sunt deranjati de zgomote si mirosuri.

Mi se pare o crasa lipsa de respect fata de noi, cei care locuim in zona. Cand festivalurile astea tineau un weekend, mai plecam de acasa. Dar acum? La 10 zile, ce sa facem? Sa se mute domnu Robu aici sa vada cum este„, a spus furios un timisorean care locuieste intr-un bloc din vecinatatea stadionului Dan Paltinisanu.

„Habar nu aveti ce inseamna sa urle muzica pana tarziu in noapte, sa gasesti dimineata gunoaie peste tot, betivi care isi fac nevoile in scara blocului la noi. Parca promisese primarul ca ii goneste cu festivalurile de aici, dar vad ca le mareste doar durata de sedere, de la 3 zile la 10 zile. Eu una sunt satula de petrecerile astea organizate la stadion„, a spus o timisoreanca ce locuieste in apropiere.

Va fi chiar fain ca eu stau aicia in apropiere si la Padurea Verde mai greu ma urneam sa ma duc. Asa, numa trec strada si sunt la festival. Nu ma deranjeaza muzica. Singura treaba ce nu-mi place este ca au inchis deja circulatia langa stadion ca sa se pregateasca. Mi se mare cam repede, pentru ca eu pe aici vin cu masina si trebuie sa ocolesc destul de mult”, a spus un tanar din cartier.

Dumnezeule, eu abia acum aflu. Cand incepe? Saptamana viitoare? Imi pare rau ca n-am stiut din timp ca imi reprogramam concediul. Eu plec abia dupa ce termina copiii scoala. Este exact ce ne lipsea aici, acum in prag de examene, de bacalaureat. Copiii au de invatat, nu sa le urle muzica. Rusine, domnule profesor Robu, nici ca va ganditi la ei„, a adaugat o alta timisoreanca nervoasa care nu stia ca in scurta vreme in fata blocului ei se vor inghesui petrecaretii.

Festivalul Berii incepe in 6 iunie si tine pana duminica, 15 iunie. La stadion vor concerta Loredana, Zdob si Zdub, Cover Band, Pasarea Rock, Cargo, Ansamblul Timisul si altii.

CITESTE SI: Gata cu distractia pe platoul de la stadionul Dan Paltinisanu! Primarul Nicolae Robu vrea sa interzica festivalurile in zona. Unde le muta?

UPDATE: Dupa cateva ore de la publicarea acestui articol, Primaria Timisoara a anuntat ca in perioada 2-15 iunie 2014, traficul pe platoul din fata stadionului va fi inchis.

Exit mobile version