Opinia Timisoarei

Vin vaporasele pe Bega? Cate firme vor sa aduca controversatele vaporetto la Timisoara?

TIMISOARA. Greu de crezut ca ne vom plimba anul acesta cu vaporasele pe Bega. Reprezentantii Primariei Timisoara n-au fost in stare sa atraga firme la prima licitatie, iar la cea de-a doua abia s-au inscris doua firme: ambele din Romania. Specialistii municipalitatii habar nu au cat va dura sa analizeze ofertele.

„Timpul de analiza a ofertelor este in urmatoarele saptamani”, ne-a declarat Alina Pintilie, purtator de cuvant al Primariei Timisoara. Vorbim despre 7 vaporase ce vor fi cumparate cu putin peste 3,1 milioane de euro din bugetul local.

Nu se stie exact nici in cat timp ar trebui sa ajunga ambarcatiunile la Timisoara. „Termenul de livrare este de maximum 6 luni, dar nu mai tarziu de 15.12.2015”, ne spunea Pintilie, in 2 iunie. Pe de alta parte, tot in iunie, primarul Nicolae Robu ne declara ca a fost marita perioada de livrare. Or, licitatia urma sa se deschida abia la inceputul lunii august, iar daca e sa facem un simplu calcul, din august si pana in decembrie nu sunt 6 luni, ci doar 4. Termenul vechi de livrare era tot de 4 luni…

Ofertele pentru cea de-a doua licitatie au fost deschise in 4 august. O firma este din Galati, iar alta este din Bucuresti, transmit reprezentantii primariei.

„Procedura de achizitie este licitatia deschisa si prevede livrarea, lansarea la apa si punerea in functiune a 7 echipamente de transport (vaporetto), in cadrul proiectului Reabilitarea infrastructurii publice urbane a malurilor Canalului Bega. Criteriul de atribuire este pretul cel mai scazut. Anuntul de participare a fost publicat in Jurnalul Oficial European in 26.05.2014, iar procedura beneficiaza de participarea Unitatii Centrale de Verificare a Achizitiilor Publice din cadrul Ministerului de Finante”, a explicat viceprimarul Dan Diaconu. Potrivit lui Diaconu, valoarea estimata a contractului este de 11.130.588 de lei, fara TVA, cu TVA ajungandu-se asadar la putin peste 3,1 milioane de euro.

Ramane de vazut cat de repede vor fi analizate ofertele si daca vreuna din firme se va trezi sa depuna contestatie. In acest caz, licitatia ar putea fi amanata la nesfarsit, iar timisorenii nu vor vedea prea curand vaporase pe Bega.

Exit mobile version