Opinia Timisoarei

Vin americanii. Nicolae Robu: O firma de IT din SUA vrea sa-si mute afacerile din China la Timisoara

TIMISOARA. Americanii din China vin la Timisoara. Capitala Banatului „a facut cu ochiul” unei firme americane care opereaza pe piata chineza. Dupa spusele primarului Nicolae Robu, o companie de IT vrea sa-si mute afacerile la Timisoara. Sau langa Timisoara.

Edilul sef nu a vrut sa ofere prea multe detalii, insa i-a informat pana si pe consilierii locali ca a purtat discutii cu reprezentantii unei firme din Statele Unite.

„Am avut o discutie cu o firma americana care doreste sa isi mute activitatile din China in Timisoara, eventual in zona metropolitana, inca nu a decis. Iata ca asistam la o schimbare de orientare. Daca pana acum era un flux cu orientarea din Europa inspre China, iata ca o importanta firma americana care lucreaza in domeniul Inaltelor Tehnologii vrea sa vina dinspre China inspre noi”, le-a spus Robu.

Primarul spera ca este inceputul unei noi orientari si ca firmele nu vor mai migra din Europa spre China, ci invers. Oricum, societatea respectiva nu va crea foarte multe locuri de munca, cel putin in prima faza.

„Sper sa fie un inceput al unei noi orientari. Pana acum, afacerile au migrat din Europa inspre China, sper ca de acum incolo sa migreze inspre Europa, de oriunde. La inceput nu va crea multe locuri de munca, dar este vorba despre IT. Vor fi 10 – 20 de locuri de munca, intr-o prima instanta, dar dupa aceea compania se va dezvolta. Este o companie care vine si cu mentalitate americana, cu dorinta de a avea relatii bune si cu universitatile din Timisoara, de a colabora, inclusiv pe cercetare, dezvoltare, inovare”, a conchis Robu.

Exit mobile version