Opinia Timisoarei

Viitoarea Constitutie ar putea sa faca referire la Dumnezeu si sa garanteze predarea religiei in scoli. Esti de acord?

Sinodul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a hotarat sa porneasca un lobby puternic pentru ca viitoarea Constitutie sa contina referiri la Dumnezeu, sa garanteze necesitatea predarii religiei in scoala si sa sublinieze importanta traditiei crestine a poporului roman, informeaza adevarul.ro.

In comunicatul transmis de Arhiepiscopia Iasiului se mentioneaza „Initierea unor actiuni de sensibilizare a oficialitatilor, in sensul introducerii sau revizuirii, in viitoarea Constitutie a Romaniei, a unor articole care sa faca referire la numele lui Dumnezeu sau care sa sublinieze rolul familiei in societate, importanta traditiei crestine a poporului roman, evidentierea rolului pe care Biserica Ortodoxa Romana l-a avut si il are in istoria tarii, a necesitatii predarii religiei in scoala, precum si importanta sustinerii romanilor aflati in afara granitelor tarii”.

Propunerea a ajuns in Parlament la comisia parlamentara care lucreaza la modificarea Constitutiei. In sedinta de astazi, 13 martie, parerile au fost impartite. Senatorii Toni Grebla si Florin Iordache, membri ai comisiei, s-au declarat surprinsi. „Propunerea merita examinata, dar eu cred că Romania a fost si trebuie sa ramana un stat laic”, a declarat Toni Grebla pentru Agerpress.

Au aparut insa si voci care au o alta parere. Spre exemplu, deputatul PSD Ciprian Nica a declarat ca este de acord cu propunerea.

Tu ce parere ai? Scrie-ne pe forum daca esti de acord sau nu cu propunerea Mitropoliei Moldovei.

Exit mobile version