Opinia Timisoarei

Video. Protestul presei din Timisoara continua. Jurnalistii pe care i-a facut ‘paraziti sociali’ si ‘prostituate’ l-au lasat pe primar sa vorbeasca singur

TIMISOARA. Continua la Timisoara protestul jurnalistilor fata de jignirile repetate ale primarului orasului care i-a catalogat drept ‘paraziti sociali’, ‘idioti si idioate’ sau ‘prostituate’.

Dupa ce au lansat un demers prin care au adus in atentia autoritatilor, organizatiilor media din tara si din strainatate, ONG-urilor, care sustin libertatea de exprimare, dar si persoanelor publice preocupate de aceasta tema, derapajele grave ale primarului Timisoarei, astazi, jurnalistii au sanctionat din nou comportamentul agresiv al acestuia.

Reprezentanti de la toate publicatiile, site-uri de stiri, radio si TV, au venit la conferinta saptamanala de presa a edilului, insa s-au ridicat si au parasit sala in momentul in care primarul a inceput sa vorbeasca in fata telefonului mobil cu ajutorul caruia isi transmite pe Facebook monologul , lasandu-l sa fie in continuare, asa cum pretinde, ‘cel mai tare organism de presa din Timisoara’.

Este un gest fara precedent al presei din Timisoara, ne-am decis toti sa plecam din conferinta domnului primar, deoarece nu mai acceptam limbajul suburban pe care il foloseste cu noi, nu mai acceptam sa fim acuzati ca suntem in slujba vreunui partid fara nominalizari, fara ca domnul primar sa vina cu dovezi in acest sens. Nu mai acceptam bataia de joc pe care domnul primar o face de cativa ani incoace„, spune Bogdan Marta, redactor sef tion.ro.

Acest protest inseamna un gest de normalitate. Pana la urma jurnalistii din Timisoara nu pot fi jigniti la infinit de un personaj care pretinde ca este profesor universitar doctor inginer, dar nu are un comportament de minim sapte ani de acasa. Este gestul jurnalistilor de a incerca sa isi protejeze dreptul de a-si face meseria asa cum se cuvine, de a le fi respectat dreptul de adresa intrebari si a critica persoanele publice, politicieni, reprezentanti ai autoritatilor locale„, afirma Dragos Bota, redactor sef pressalert.ro.

„Am plecat cu totii pentru a trage un semnal de alarma fata de atitudinea edilului-sef. Nu putem accepta comportamentul si limbajul folosit de-a lungul timpului”, a declarat Ciprian Voin, directorul opiniatimisoarei.ro

Timp de doua saptamani, incepand de astazi, in presa din Timisoara nu va mai fi publicata nicio fotografie a primarului, iar in articolele si materialele jurnalistilor care vor viza in continuare subiectele din administratia locala nu va mai fi mentionat numele acestuia.

CITESTE SIProtest al presei timisorene fata de atitudinea primarului Nicolae Robu, presedintele PNL Timis 

Exit mobile version