Opinia Timisoarei

VIDEO! Politisti snopiti in bataie de bodyguarzi in clubul din Timisoara al lui Gino Manzotti de la DJ Project. Politistii au fost agresati dupa ce unul dintre ei ar fi intrat in conflict cu o chelnerita

TIMISOARA. Un scandal de proportii petrecut la clubul din Timisoara al lui Gino Manzotti de la DJ Project a ajuns in atentia procurorilor de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel, care investigheaza imprejurarile in care s-a produs incidentul in care au fost implicati doi lucratori de Politie aflati in timpul liber.

Este vorba despre un ofiter de la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Timisoara si un alt tanar ofiter din cadrul Serviciului Judetean Anticoruptie Timis, surprinsi de camerele de supraveghere ale clubului in timp ce sunt imobilizati de bodyguarzi, batuti, tinuti la podea si, ulterior, predati unui echipaj de la Sectia 1 Politie.

Procurorul Adrian Miron Roates Ghimis a inceput investigatia in acest dosar prin audierea agentilor de paza, care au declarat ca tot scandalul ar fi pornit de la agresarea unei chelnerite de catre unul dintre lucratorii Ministerului de Interne, in timp ce avocata politistilor, Camelia Taranu, sustine ca politistii au fost agresati si lipsiti de libertate in mod ilegal dupa ce, unul dintre ei, care-si sarbatorea ziua de nastere, ar fi incercat sa-i ofere o bautura unei chelnerite, gest care ar fi starnit mania unui bodyguard, si de aici ar fi plecat toate violentele. VEZI MAI JOS VIDEO!

In posesia anchetatorilor au ajuns, cum era de asteptat, si inregistrarile video de la cele opt camere de supraveghere din clubul aflat la demisolul Memorialului Revolutiei din Timisoara, unde este surprins in detaliu momentul imobilizarii violente a celor doi politisti. Administratorul firmei de bodyguarzi a acuzat faptul ca, pana la intrarea inregistrilor in posesia Parchetului, acestea au fost „cosmetizate” prin stergerea scenelor care i-ar fi incriminat pe politisti.

In ciuda propunerii de impacare lansata de catre bodyguarzi, politistii s-au considerat umiliti de modul in care au fost agresati in respectivul club de fite, in noaptea de 9 spre 10 februarie, astfel ca au sesizat organele de urmarire penala asupra incidentului si au cerut tragerea la raspundere penala a autorilor.

„Inainte de a-l imobiliza, a tipat ca este politist si ca ma impusca!”

In paralel, chelnerita in discutie si agentii de paza au formulat plangeri penale la adresa politistilor, pe care-i acuza de comportament abuziv, dar si de loviri si alte violente. In plangerea sa, Alexandra J., 20 de ani, studenta la Universitatea de Vest Timisoara, a relatat modul in care a fost agresata de politist, totodata mentionand si limbajul vulgar al unuia dintre politisti la adresa sa.

„In jurul orei 3.30, in timp ce debarasam o masa din local, am incercat sa-mi fac loc, sa trec, pe langa un grup de clienti care consumau bauturi alcoolice in fata barului. La un moment dat, din spate, cineva m-a tras violent de par! inainte sa ma dezechilibrez si sa cad, m-am intors si am vazut un individ intr-o haina cu gluga cu blanita, care mi s-a adresat extrem de vulgar! Daca nu aveam mesa, care s-a desprins de la acel gest violent, cred ca mi-ar fi rupt parul! M-am ridicat si am mers la Radu, bodyguardul de serviciu, pentru a-i spune ce mi s-a intamplat si ca avem un client violent”, a povestit pentru www.opiniatimisoarei.ro Alexandra.

La cateva minute de la acest gest, agentul de paza a incercat sa-l evacueze pe agresor. „Imi pare rau ca imaginile nu mai sunt pe camera, dar eu am venit si l-am rugat pe agresor sa paraseasca clubul pentru a nu-i deranja pe ceilalti clienti. Mi-a raspuns violent, ca vrea o fata, ca e ziua lui si ca vrea sa petreaca, insa am insistat sa plece. Se parea ca a inteles, s-a indreptat catre iesire, insa in holul de la garderoba a inceput sa devina violent, mi-a tipat ca este politist si ca ma impusca! in acel moment, vazandu-l agitat si nestiind ce are de gand, am trecut la imobilizarea sa. Nu stiu ce consumase, dar avea o forta foarte mare, s-a tot miscat, motiv pentru care l-am pus la podea si l-am tinut fixat cu genunchiul timp de vreo 10 minute, pana a venit un echipaj de Politie pentru a-l lua. in toata altercatia, a intervenit si celalalt politist sa calmeze spiritele, i-am spus sa sune la 112, la Politie, si mi-a spus ca el este politist. Din acest motiv, colegii mei l-au imobilizat si pe cel de-al doilea si l-au predat echipajului de la Sectia 1”, ne-a declarat agentul de paza Radu Giura.

De cealalta parte, ambii politisti au intrat in silencio stampa si vorbesc doar prin aparatorul legal. „Inca de la inceput trebuie facuta distinctia intre participarea la incident a celor doi politisti. Ofiterul de la DGA a picat in scandal absolut nevinovat, pentru ca tocmai intrase in club si voia sa-l salute pe sarbatorit, ofiterul de la Investigatii Criminale, cand s-a trezit tras la podea, imobilizat si lovit de cateva ori cu piciorul. Conform declaratiei date in fata procurorului, politistul de la Investigatii Criminale a incercat sa-i ofere ceva de baut unei chelnerite si, pentru a o atentiona, i-a pus mana pe umar. De acolo a pornit intreg scandalul, pentru ca fata era iubita unuia dintre bodyguarzi. A fost condus spre iesire, unde a fost lovit, pus la pamant si tinut asa mai mult de 10 minute. Noi consideram ca asta se cheama lipsire de libertate, infractiune care – daca este savarsita de doua sau mai multe persoane – se pedepseste cu inchisoare de la 7 la 15 ani! Nu stiu de unde a pornit zvonul ca noi am fi dorit impacarea contra sumei de 5.000 de euro! Total fals, agentii de paza trebuie sa plateasca, pentru ca in lumea lor agresarea unui politist a ajuns o adevarata mandrie”, a declarat avocata Camelia Taranu.

In opinia sa, inregistrarile sunt elocvente pentru violenta cu care au fost imobilizati ofiterii de politie si – acuzatia ca politistul de la Investigatii Criminale ar fi impartit palme in stanga si in dreapta in momentul intrarii in club – nu se sustine sub nici o forma: „As intreba si eu, ca si domnul procuror! Daca este adevarat acest lucru, bodyguarzii de ce nu au luat masura evacuarii sau imobilizarii politistului inca de la sosire?”. 

Gino Manzotti, liderul trupei DJ Project, martor principal in dosar

Desi suspicioneaza ca filmarile au fost trucate, pentru a arata doar drama politistilor, bodyguarzii au incredere ca martorul principal al incidentului va fi corect si va spune cum s-au intamplat lucrurile in mod real.

„Principalul nostru martor este Gino Manzotti, de la DJ Project. Este unul dintre patronii clubului si a fost de fata la toata intamplarea. A vazut momentul in care chelnerita a fost agresata si cum am reactionat noi!”, spune Radu Giura patronul firmei de bodyguarzi.

Inspectorul sef adjunct Florin Bolbos ne-a confirmat ca la nivelul IPJ Timis a inceput o ancheta interna care ii vizeaza pe politistii impicati in acest incident. Totodata politia si parchetul verifica modul in care bodyguazii au actionat, daca nu si-au depasit atributiile si daca se fac sau nu vinovati de savarsirea infractiunilor de lipsire de libertate, loviri si alte violente.

„Am inteles ca este un dosar instrumentat de Parchetul Curtii de Apel, insa am inceput si noi o ancheta interna. La finalizarea cercetarilor va vom informa ce masuri vor fi luate”, a precizat comisarul sef Florin Bolbos.

 

Video-ul nu poate fi incarcat.

 

 

Exit mobile version