Opinia Timisoarei

VIDEO din drona cu o strada de pamant strajuita de vile, intr-un cartier rezidential din Timisoara. Cand intra in santier?

TIMISOARA. „Ca o insula in mijlocul oceanului”! Asa a fost descrisa strada Edgar Quinet din Timisoara, aflata in cartierul Braytim, de timisorenii care locuiesc acolo. Drumul care face legatura intre strazile Musicescu si Mures este singurul de pamant din cartierul francez din zona Lidia – Musicescu, o rusine pentru administratia publica locala.

CITESTE SI: In Timisoara, ca-n Evul Mediu. Strada de pamant strajuita de vile intr-un cartier rezidential. FOTO si VIDEO!

Oamenii au ajuns la capatul rabdarilor, mai ales ca reprezentantii primariei le promit de ani buni ca le toarna si lor asfalt pe strada. Pentru soferi si pentru pietoni e un chin sa traverseze drumul de nici jumatate de kilometru, mai ales atunci cand ploua. Locatarii se plang ca pana si primarul s-a dus in inspectie pe strada, dar nu stia nimic de mult-asteptata asfaltare.

„Ne-am intalnit duminica cu domnul primar, accidental pe strada. Aparent, dumnealui nu are nicio idee despre aceasta. Am facut un nou video care arata starea actuala. Ultimul raspuns de la domnul viceprimar Dan Diaconu a fost ca procedura de atribuire de contract se va face imediat dupa aprobarea bugetului local. Este evident ca bugetul a fost deja aprobat, dar nu s-a miscat nimic in aceasta privinta”, s-a plans un timisorean care locuieste in zona.

Un cititor opiniatimisoarei.ro a filmat cu drona starea actuala a strazii, sperand ca macar asa va reusi sa atraga atentia primariei. In zona exista si un teren viran neingrijit si plin de gunoaie, care apartine tot municipalitatii.

Reprezentantii Primariei Timisoara spun ca strada va intra si ea in santier anul acesta, mai ales ca studiul de fezabilitate a fost reactualizat anul trecut.

„Executia acestei investitii va incepe in cursul acestui an. In acest moment se lucreaza la documentatia de autorizare a lucrarii, in paralel desfasurandu-se operatiuni de reglementare juridica a terenurilor aferente vechiului amplasament al strazii, prin dezmembrarea parcelelor aferente drumului. Lucrarea beneficiaza de fonduri din bugetul local si, de indata ce situatia juridica va fi clara – in urmatoarele saptamani – va porni licitatia de executie”, a declarat viceprimarul Dan Diaconu pentru opiniatimisoarei.ro.

Potrivit informatiilor obtinute de la municipalitate, valoarea estimata a investitiei este de 1 milion de lei, iar lucrarile ar trebui sa dureze 7 luni. Ramane de vazut cat vor mai avea de asteptat timisorenii care locuiesc pe strada Edgar Quinet.

Exit mobile version