Opinia Timisoarei

VIDEO! Cutremur de 3,6 grade pe scara Richter in Timis! S-a zguduit pamantul intre localitatile Topolovatu Mare si Boldur, la doar cativa kilometri de Lugoj

TIMIS. S-a cutremurat din nou pamantul in Banat! Timisenii din localitatea Boldur, situata la cativa kilometri de orasul Lugoj, s-au speriat ingrozitor luni seara, cand s-a inregistrat al doilea cutremur in judetul nostru in ultima saptamana.

Potrivit Institutului National de Fizica a Pamantului, seismul a avut loc la ora 21:56, iar epicentrul a fost pe raza localitatii timisene Boldur. Magnitudinea cutremurului a fost de 3,6 grade pe scara Richter. A fost unul de suprafata, adancimea la care s-a produs fiind de doar 6 kilometri. Acesta este cel de-al doilea cutremur din anul 2012 care s-a produs in Banat.

„Cutremurul a fost simtit destul de puternic in zona epicentrala. Chiar dupa cateva secunde am primit foarte multe telefoane din zona. A fost simtit ca un soc in plan vertical, sigur, la o adancime mica”, a spus pentru www.opiniatimisoarei.ro Dan Rau, seful Observatorului Seismografic din Timisoara.

Potrivit acestuia, toate aceste seisme sunt legate intre ele.

„Am putea face o legatura intre activitatea seismica accentuata atat in Europa, cat si pe plan mondial, sa punem in legatura aceste cutremure din Banat cu aceasta activitate, dar putem spune cu certitudine ca aceste seisme fac parte din activitatea normala a zonei. Banatul este a doua zona seismica a Romaniei, dupa zona Vrancea”, a completat Dan Rau pentru www.opiniatimisoarei.ro.

Daca seismul de sambata, 7 ianuarie, a fost simtit si la Timisoara, de data aceasta nu s-a mai intamplat acelasi lucru. In schimb, seismul s-a resimtit si in localitatile Remetea Mare si Topolovatu Mare.

Video-ul nu poate fi incarcat.

CITESTE SI: Cutremur de 3,1 grade pe scara Richter in Timis! Seismul s-a simtit la Timisoara

CITESTE SI: Cartiere intregi din Timisoara s-ar putea prabusi la un cutremur cu o magnitudine putin peste 5 grade pe Richter. Vezi ce zone ar fi afectate!

CITESTE SI: Cand se va produce un nou cutremur in Banat? Care vor fi urmarile? Locuintele neconsolidate din Timisoara si din judet s-ar putea prabusi la primul seism mai serios

CITESTE SI: Care sunt orasele din Romania ocolite de cutremure? Vezi aici care sunt cele mai sigure localitati!

Exit mobile version