Opinia Timisoarei

VIDEO! Cum va arata podul peste Bega, cu care Timisoara vrea sa intre in Cartea Recordurilor? Iata proiectul unei super sculpturi din sticle de plastic pentru competitia ‘Largest Plastic Bottle Sculpture’

TIMISOARA. Vom traversa Bega pe un pod spectaculos, unde se vor tine concerte, se vor putea face plimbari, dar si sedinte foto! In mijloc va avea o platforma cu locuri de relaxare si un copac aparte. Intreaga constructie va fi facuta numai din sticle de plastic. Ea ar putea duce Timisoara in Cartea Recordurilor cu Largest Plastic Bottle Sculpture!

CITESTE SI: Timisoara vrea sa intre in Cartea Recordurilor cu ‘Largest Plastic Bottle Sculpture’, un pod simbolic peste Bega

La sfarsitul lunii martie, opiniatimisoarei.ro va anunta in exclusivitate ca Asociatia EcoStuff Romania cauta arhitecti si designeri care sa deseneze “Largest Plastic Bottle Sculpture”. Si i-a si gasit, in timp record.

In cateva zile totul s-a pus la punct. Proiectul a fost facut de Florin Simidreanu, student in anul 4 la Facultatea de Arhitectura din Timisoara. Acesta spune foarte clar ca sculptura din PET-uri va avea o zona de concert, una de fotografii, dar si o platforma belvedere, precum si o zona de info. Prin mijloc se va putea trece cu ambarcatiuni pentru kaiac-canoe. Proiectul spune ca podul ar putea suporta chiar si 40 de tone.

Cele 2 simboluri care compun chiar sigla asociatiei sunt folosite pentru a dezvolta conceptul pentru cea mai mare sculptura din sticle de plastic. Pentru ca se doreste o avertizare asupra situatiei mediului inconjurator, am creat un element simbolic: poomul are carui frunze s-au transformat in sticle. Am folosit cercul ca forma ce simbolizeaza reciclarea, forma ce determina o compozitie centralizata, asa ca elementul central este chiar pomul cu sticle„, isi sustine tanarul student inedit

Cei de la EcoStuff au incheiat si o colaborare cu Primaria Timisoara. Proiectul a fost inscris deja si confirmat in Guiness Bokk in luna ianuarie a acestui an. Voluntarii sustin ca scopul este constientizarea si responsabilizarea timisorenilor in prevenirea aruncarii deseurilor pe cursurile raurilor. Momentan nu s-a stabilit cand va fi pusa “sculptura” peste Bega, insa proiectul este programat sa se desfasoare in perioada martie-iunie. Reprezentantii asociatiei si-ar dori sa monteze podul simbolic intre 1 si 5 iunie si sa-l lase peste Bega pana la sfarsitul lunii. Ramane de vazut cum vor naviga ambarcatiunile pe Bega, acest aspect urmand sa fie stabilit in perioada urmatoare.

In prezent, recordul este detinut de Jolanta Smidtiene, din Lituania, care in 2011 a realizat un brad de Craciun din 42.000 de PET-uri. Timisoara vrea sa faca podul peste Bega din cel putin 75.000 de sticle de plastic.

Video-ul nu poate fi incarcat.
Exit mobile version