Opinia Timisoarei

Video. Bulevardul Sudului, scaldat in lumina noaptea. Largit la 4 benzi pe 700 de metri, isi asteapta inaugurarea la Timisoara

TIMISOARA. Luni, 12 iulie, ora 10.00. Este momentul inaugurarii noului Bulevard Sudului din Timisoara, dupa un an de lucrari de reabilitare, anuntat de reprezentantii Primariei.

Santierul s-a incheiat, cu intarziere, la finele saptamanii, vineri, cand s-au trasat toate marcajele, iar de atunci soferii pot circula fara niciun fel de restrictii pe strada lunga de 700 de metri ce uneste Bulevardul Liviu Rebreanu de Bulevardul Maresal Averescu (fosta Lidia), acesta din urma aflat inca in lucru.

Imaginile de noapte filmate de timisoreanul Horia Berariu ne infatiseaza calitatea iluminatului public, cu LED-uri, unul cu adevarat eficient ce ofera o vizibilitate foarte buna.

Deocamdata, cele doua sensuri sunt desparite prin linie continua, astfel ca soferii care vor sa faca viraje la stanga pentru a intra pe strazile laterale sunt nevoiti sa parcurga intreg bulevardul si sa intoarca la capat.

Pentru luni la ora 10.00, primarul Dominic Fritz a programat inaugurarea oficiala a lucrarii.

Va reamintim, Bulevardul Sudului a intrat in reabilitare la inceputul lunii iulie 2020, contractul fiind atribuit firmei PORR Construct, ca lider al unei asocieri. A fost largit la 4 benzi de circulatie, iar pe marginea soselei au fost amenajate parcari si trotuare, dar si piste de biciclete.
Valoarea totala a investitiei in modernizarea bulevardului Sudului se ridica la peste 2 milioane de euro si trebuia sa fie gata in 10 luni.

FOTO: Forum STPT

UPDATE: Reprezentantii Primariei Timisoara anunta ca Dominic Fritz nu va mai tine conferinta de inaugurare de luni, 12 iulie, ora 10.00, la Bulevardul Sudului.

VIDEO: Dronat

Exit mobile version