Opinia Timisoarei

VIDEO! Biciclistii, bataia de joc a soferilor si a carutasilor pe pista de biciclete care leaga Timisoara de Serbia

TIMISOARA. Avem pista de biciclete pe malul Begai, avem biciclisti, dar avem si soferi si carutasi care nu au pic de respect si nu-i lasa pe amatorii de plimbari pe doua roti sa pedaleze in voie. Vorbim, evident, despre pista de biciclete care leaga Timisoara de Serbia, amenajata chiar pe digul Begai, de la iesirea din Timisoara.

S-a discutat de nenumarate ori despre traseul pentru biciclisti lung de 37 de kilometri care ne duce in Serbia. Desi nu a fost inaugurat oficial, iubitorii de pedalat se plimba de luni bune pe acest traseu. Asa au iesit la iveala primele probleme: soferii intrau cu nesimtire pe pista, iar in unele zone asfaltul a inceput sa crape. Reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Banat au dat asigurari ca problemele vor fi remediate si chiar au pus bariere la intrarea pe pista de biciclete. Degeaba insa!

Un cititor opiniatimisoarei.ro si-a zis ca pedaleaza cativa kilometri pe traseul proaspat amenajat spre Serbia. Nici n-a iesit bine din oras, ca planurile i-au fost date imediat peste cap. S-a intalnit cu o caruta, o „bicicleta trasa de cai”, asa cum a numit-o. Cei aflati in vehicul nu i-au permis sa depaseasca. Mai mult decat atat, ne povesteste acesta, biciclistii care veneau din cealalta parte erau nevoiti sa se dea efectiv jos de pe pista pentru a putea trece.

„Am fost ieri (n.r. sambata) pe pista de biciclete care leaga orasul nostru de Zrenjanin. La iesirea din Timisoara am intalnit o caruta care m-a tinut in spatele ei cativa kilometri. Cei din caruta s-au uitat la mine, dar nu au vrut sa ma lase sa ii depasesc. Biciclistii care au venit din sens opus au trebuit sa coboare de pe biciclete pentru a putea trece de caruta”, a povestit cititorul pentru opiniatimisoarei.ro.

Pana la urma, dupa ce a pedalat ceva vreme in spatele carutei, cel care mana calul a decis sa-i permita sa depaseasca.

Biciclistul se mira si el de lipsa de respect carutasului, care oricum avea un indicator la intrarea pe pista, care spune „Interzis accesul autovehiculelor si al vehiculelor cu tractiune animala”.

„Chiar daca au un drum judetean la cativa zeci de metri in stanga, ei aleg sa mearga pe pista”, a completat acesta, care a decis sa publice filmarea si pe site-ul TraficTube.ro, tocmai pentru a le arata celor care incalca regulile de circulatie ca ilegalitatile lor pot ajunge publice.

***

Pista pentru biciclisti, lunga de 37 de kilometri, incepe de la Podul Modos din Timisoara si continua de-a lungul raului Bega, pe coronamentul digului de aparare impotriva inundatiilor, pana la frontiera cu Serbia.

Pentru siguranta biciclistilor si a lucrarilor hidrotehnice, circulatia cu autovehicule pe dig este interzisa si pedepsita cu amenda intre 6.500 – 7.000 lei. Traseul ar trebui inaugurat oficial in luna martie a acestui an, lucrarile fiind incepute in luna mai a anului trecut. Investitia are o valoare de 2,3 milioane de euro, cu fonduri europene.

Exit mobile version