Opinia Timisoarei

VIDEO 3D! Cum se schimba pietonala Marasesti din Timisoara? Vom avea prima parcare pe 2 etaje in plin centrul orasului si o cladire multifunctionala

TIMISOARA. 2016 va fi anul unei transformari uriase in chiar centrul Timisoarei. Opiniatimisoarei.ro va anunta inca din primavara ca pe strada pietonala Marasesti va „rasari” o cladire nou-nouta care va aduce o premiera pentru oras: prima parcare subterana din centru, pe doua nivele

Investitia este una privata, se va realiza in parcarea unui hotel, iar vineri a consilierilor locali au aprobat Planul Urbanistic Zonal de Extindere pe strada Marasesti nr. 1-3.

Oamenii de afaceri Emil si Marius Cristescu, cei care detin hotelul, vor practic sa duca parcarea din fata hotelului in subteran, pe doua etaje, iar deasupra ei sa construiasca o cladire multifunctionala cu un nivel.

Imobilul va avea 18 metri inaltime si o suprafata de 4.239 mp.

La parter vor fi spatii comerciale, baruri si cafenele, iar la etaj sali cu multiple destinatii. Deasupra se va amenaja o terasa.

Proiectul are in vedere „amenajarea strazii pietonale (pavaj continuu, locuri de stat, terase amenajate) si deschiderea functiunilor publice spre spatiul public vor transforma strada Marasesti intr-o strada vie, avand calitati similare spatiului pietonal al strazii imediat invecinate Alba Iulia.  Pe terasa circulabila de peste corpul principal de cladire (etaj 1) accesul va fi public. La acest nivel (ocupat partial) se poate amplasa o functiune cu caracter public (cafenea, bar etc.). Accesul la etalul 1, dar si la terasa de peste acesta este public si se face din strada Marasesti, prin intermediul unei scari exterioare generoase. Cele doua cladiri, cea existenta (aripa noua a hotelului) si cea nou propusa, pot functiona atat separat, cat si impreuna, legaturile dintre ele se vor face doar la nivelul etajului„, se arata in Memoriul Tehnic ce insoteste documentatia inaintata Primariei Timisoara pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal, de catre oamenii de afaceri.

Cladirea va avea si spatii verzi, atat la sol, cat si pe terasa.


Lucrarile la noua cladire de pe pietonala Marasesti ar putea incepe chiar in primavara anului viitor.

Mai multe detalii pot fi consultate AICI!

Autor: Daniel Balteanu

Exit mobile version