Opinia Timisoarei

Victor Ponta le-a pus gand rau samsarilor imobiliari si vrea sa ii impoziteze cu 85%

Prim-ministrul Victor Ponta are de gand sa ia masuri drastice pentru a stopa fenomenul retrocedarilor frauduloase catre samsarii imobiliari. El vrea sa introduca un impozit de 85% pentru cei care se folosesc de cedarea drepturilor litigioase ca tertip pentru a pune mana pe terenuri sau case revendicate.

Intr-o conferinta de presa tinuta miercuri, premierul a dezvaluit ca in total, statul a dat mai multi bani pentru o mie de samsari decat pentru 26.000 de fosti proprietari. „26.000 de proprietari au primit in jur de 6,5 miliarde de lei, iar o mie de cesionari de drepturi litigioase au primit opt miliarde”, a spus Victor Ponta.

„Nu avem o obligatie fata de cei care fac o afacere din acest lucru. Eu ii numesc samsari, pentru ca asa sunt cunoscuti, samsari. Cei care gasesc mostenitori, urmasi intr-un fel sau altul, produc, gasesc tot felul de documente. Vreau sa va anunt un lucru (…) 26.000 de proprietari au primit pana acum mai putini bani decat au primit o mie de samsari. Deci 26.000 de proprietari au primit in jur de 6,5 miliarde de lei, iar o mie de cesionari de drepturi litigioase au primit opt miliarde. Ca sa intelegeti de fapt ca ideile bune s-au transformat tot in afaceri pentru cei care nu au nicio legatura cu ce s-a intamplat in urma cu 70 de ani”, a explicat Victor Ponta.

Prim-ministrul a mai spus ca s-a consultat cu Ministerul de Finante si impozitul de 85% este constitutional. „Am discutat cu Ministerul de Finante si un impozit de 85% pentru cei care nu sunt proprietari sau urmasi ai proprietarilor, ci sunt cesionari de drepturi litigioase, 15% dintr-un business e un profit corect si este un profit acceptabil pentru cine a facut un business din acest principiu”, a declarat primul ministru.

Totusi, exista posibilitatea ca proiectul sa se loveasca de o opozitie foarte puternica din interiorul Parlamentului, unde, in opinia premierului, exista numerosi „oameni ai samsarilor”.

Mai multe detalii AICI.

Exit mobile version