Opinia Timisoarei

VICTOR PONTA A PLAGIAT, sustine Consiliul de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare

UPDATE: Consiliul general al CNATDCU a confirmat oficial ca verdictul pe care l-a dat este ca Victor Ponta a plagiat. „Este plagiatul de tip copy-paste”, a declarat presedintele Consiliului CNATDCU, Marius Andruh, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la finalul sedintei CNATDCU. „Nu s-au facut presiuni directe asupra mea”, a adaugat acesta. Potrivit lui Andruh, Consiliul a luat aceasta teza de doctorat „pagina cu pagina pentru ca s-a dorit sa fie facuta analizarea din punct de vedere profesionist, dar niciunul dintre noi nu s-a amestecat in contributiile originale pe care le-a formulat candidatul, pentru ca nu intra in atributiile noastre”.

Consiliul general al CNATDCU a propus retragerea titlului de doctor premierului Victor Ponta.

______________________________________

Premierul Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat, a decis Consiliul general al Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), aflat in sedinta de la ora 9:00, scrie  Hotnews.ro pe surse.

In prezent, membrii Consiliului general redacteaza concluzia analizei pe care a efectuat-o astazi, 29 iunie, in cazul acuzatiilor de plagiat aduse tezei de doctorat a premierului Victor Ponta.

Amintim ca Consiliul general al CNATDCU s-a intrunit la ora 9:00 in aceasta dimineata in sedinta pentru a analiza acuzatiile de plagiat aduse tezei de doctorat a premierului Victor Ponta. Sedinta de Consiliu era programata de cel putin o saptamana si a fost anuntata inclusiv pe site-ul oficial al CNATDCU.

In urma cu o zi, joi 28 iunie, ministrul interimar al Educatiei a anuntat ca a schimbat componenta si regulamentul de functionare a CNATDCU din cauza unor nereguli sesizate in functionarea acestui consiliu. Ordinul de ministru care modifica CNATDCU a fost publicat in Monitorul Oficial in jurul orei 11:00, la aproape 2 ore dupa ce membrii CNATDCU s-au reunit in sedinta, respectand vechiul regulament.

Exit mobile version