Opinia Timisoarei

Viceprimarul Ruben Latcau: Vrem sa crestem sistemul Timpark in Timisoara. Plata parcarilor, verificata direct din masina, cu ajutorul unor camere video

TIMISOARA. La aproape un an de la intrarea in vigoare a noului regulament TimPark, la Timisoara a ajuns si prima masina cu ajutorul careia se va putea monitoriza plata parcarilor. La vremea aceea, reprezentantii Primariei promiteau doua astfel de masini.

CITESTE SI: Soferita de 19 ani ranita dupa ce a intrat cu masina intr-un camion, nu departe de Timisoara 

Masina care va circula prin oras este echipata cu doua camere de detectare automata a numerelor de inmatriculare. In timp real, imaginile inregistrate sunt transmise catre echipele din teren si catre o baza de date centrala, astfel incat angajatii Timpark sa poata verifica si amenda soferii care nu isi platesc parcarea.

Vrem sa crestem sistemul de parcare in Timisoara, fara a creste in mod direct proportional si numarul angajatilor si, cata vreme vom ramane blocati intr-un sistem de verificare manuala a parcarii, e foarte clar ca vom fi ineficienti. Toate parcarile care sunt reglementate prin TimPark sunt introduse intr-o harta digitala, avem o locatie exacta a fiecarei parcari si pe masura ce noua masina le strabate, verifica fiecare vehicul parcat, numar de inmatriculare, tipul de abonament si daca si-a platit sau nu abonamentul”, a transmis viceprimarul Ruben Latcau.

Cu ajutorul masinii, toate zonele de parcare cu plata din oras ar putea fi strabatute chiar si de 3 ori pe zi, pentru a-i prinde pe soferii care nu platesc. Iar autoritatile spun ca vor sa organizeze doua ture de lucru, una de dimineata, in zona centrala, si una dupa amiaza.

Pentru a verifica neplata masinilor parcate si nu a opririlor mai scurte de cinci minute, echipele de teren ale Timpark vor valida verificarea automata si vor elibera sanctiuni la fata locului. In total, Timpark dispune de 9 echipe de verificare care actioneaza in tandem„, transmit reprezentantii Primariei.

Investitia in noul sistem de verificat plata parcarilor se ridica la 115.000 de lei, dintre care 70.000 de lei a costat masina si 45.000 de lei sistemul de camere ALPR (automatic license plate recognition).

 

Exit mobile version