Opinia Timisoarei

Viceprimarul Ruben Latcau: Mai bine de jumatate dintre calatori circula fara bilet cu tramvaiul, troleibuzul sau autobuzul la Timisoara. STPT scoate mai multi controlori pe trasee

TIMISOARA. Luati bilete sau prelungiti abonamentele pentru a evita posibilele amenzi pe liniile de transport in comun.

CITESTE SI: Comisar-sef al Garzii de Mediu: Timisoara e la un pas de intrarea in stare de alerta din cauza mizeriei de pe strazi 

Societatea de Transport Public Timisoara suplimenteaza, de joi, echipele de control din mijloacele de transport care circula in oras, dar si din cele care circula pe liniile ce asigura legatura cu comunele din apropiere.

Masura a fost luata dupa ce s-a constatat ca in aproape 60% dintre calatoriile cu tramvaiul, autobuzul sau troleibuzul, oamenii nu isi cumpara si bilete.

Asta este estimarea conducerii societatii de transport public local. In ultimii 10 ani de liberalism de cumetrie, societatea a fost invatata sa traiasca din bani publici. In unii ani, 90% din venituri veneau doar din subventii si gratuitati. Am discutat si am agreat cu conducerea societatii de transport sa intensificam controalele in mijloacele de transport in comun. De azi se va dubla numarul de controlori. Ca sa avem un transport public modern si eficient, e nevoie ca primaria sa investeasca in flota, dar si ca incasarile din bilete si calatorii sa se apropie de cifra reala a calatorilor„, a scris viceprimarul Ruben Latcau pe pagina sa de Facebook.

Reactiile timisorenilor nu au intarziat sa apara:

Dar o statistica cu procentele inainte si dupa marirea biletelor/abonamentelor exista? … sau ne plac doar partial statisticile?

Boss, asa a fost mereu ! nu stiu de ce esti asa surprins ?

Sunt calculati si hotii de buzunare in aceasta estimare

Buna asta! dar sunteti siguri ca functioneaza aparatele de incasat?! Ca eu de ceva timp merg cu tramvaiele 4 si 8 si aproape niciodata nu functioneaza aparatele de incasat cu cardul, noroc ca am si cel de pe telefon 24 pay…deci pana sa faceti afirmatii de genul asta as incerca sa fiu sigur ca functioneaza tot ireprosabil

Anuntul a fost postat si pe pagina de Facebook a STPT, unde le sunt reamintite timisorenilor si modalitatile de plata.

Incepand cu data de 17.02.2022, Societatea de Transport Public Timisoara va suplimenta echipele de control care actioneaza pe mijloacele de transport în comun, atat pe rutele urbane, cat si pe cele metropolitane. Pentru a evita aplicarea sanctiunilor contraventionale, rugam toti utilizatorii serviciului public de transport local sa îsi achizitioneze titluri de calatorie printr-una dintre modalitatile puse la dispozitie: abonament, bilet pe suport de hartie, legitimatie de o zi, aplicatiile 24 pay si Mobil Pay wallet, cod QR, sms sau a cardul bancar contactless„, transmit reprezentantii STPT.

Exit mobile version