Opinia Timisoarei

Viceprimarul din Sag, Florin Luca, raspunde acuzatiilor aduse de edilul sef al comunei

Dragi locuitori ai comunei Șag

Subsemnatul Luca Florin în calitate de viceprimar doresc să vă mulțumesc pentru bunul simț de care dați dovadă în privința atacurilor îndreptate împotriva mea și a familiei mele de către dl. primar și a unor apropiați ai domniei sale, în Opinia Timișoarei din 20.01.2020 pe rețelele de socializare.

Pentru corecta informare a dumneavoastră, menționez că în perioada 08.01.2020- 17.01.2020 am fost plecat în concediu de odihnă în străinătate (pentru investigații medicale privind starea de sănătate a soției mele).

La întoarcere am citit un anunț pe rețeaua Facebook prin care cineva anunța public faptul că pe malul răului Timiș sunt mai multe grămezi de gunoaie aruncate în jurul coșurilor de gunoi montate de în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene, care au fost montate în pășune.

În prima zi de serviciu după concediu am dispus adunarea gunoiului de pe malul Timișului și din șanțurile din jurul primăriei deoarece pe toată perioada cât am lipsit, echipa ACOR Timiș detașată la Șag nu a efectuat activități de igienizare fiind folosită exclusiv de dl. primar la diferite activități și lucrări e interes personal al unor persoane fizice din comună.

De asemenea precizez că în repetate rânduri angajații ACOR au fost trimişi dc mine să curețe și să tundă iarba în parcuri, spații verzi sau să igienizeze malul timișului sau alte locuri din comună și nu de puține ori i-am găsit lucrând la persoane fizice fiind trimişi de către primar.

Prin articolul apărut în Opinia Timișoarei în în data de 20.01.2020 se demonstrează încă o dată că primarul comunei noastre este interesat doar de propria imagine și de propriul interes, preluând sub directa sa conducere și angajații ACOR plătiți de Primăria Șag din bani publici, astfel încât să fie folosiți în continuare după bunul plac, la fel ca și șeful SVSU Șag care deși și-a demonstrat incompetența a fost lăudat deși în ședința Consiliului Local din data de 13.01.2020 a fost cerută revocarea acestuia.

Din aceste motive voi solicita în consilul local să fie înființată o societate proprie care să gestioneze aceste activități în comuna noastră și care să se subordoneze Consiliului Local, condusă de un director ales prin concurs și care să aibă domiciliul în Șag.

Consider că o astfel de inițiativă propusă de multă vreme de consilierii locali este benefică pentru dezvoltarea comunei noastre și totodată nu mai este necesară angajarea personalului ACOR, instituție care primeşte procent lunar din salariul fiecărui angajat detașat la Primăria Șag.

Având în vedere că anul acesta se vor organiza alegeri locale precizez că la momentul potrivit voi comunica public intenția mea, dar până la acel moment doresc să nu mai fiu ținta celor care doresc să candideze pentru funcția de primar și care își încep campania electorală înainte de termenul legal, prin atacuri la adresa mea.

Exit mobile version