Opinia Timisoarei

Viceprimarul Cosmin Tabara: Ce se intampla cu Timisoara dupa ce se termina proiectele majore mostenite, Cetatii, Bogdanestilor, Vidrighin, Solventul? Se blocheaza administratia

TIMISOARA. In Primaria Timisoara continua campania electorala. O spune viceprimarul Cosmin Tabara, care isi acuza colegii din conducerea institutiei ca, la doi ani de la preluarea mandatului, inca nu au reusit sa intocmeasca niciun proiect nou, pe care sa il duca la maturitate, dar nici nu deblocheaza demararea lucrarilor pentru obiective pe care le-ar fi putut deja finaliza, cum ar fi complexul sportiv din Calea Lipovei.

Tabara spune ca in continuare in cadrul primariei se duce o adevarata lupta si ca, de cate ori consilierii locali din partea PNL cer lamuriri asupra unor decizii, sunt acuzati ca blocheaza dezvoltarea orasului, cand, in fapt, actiunile primarului ar fi cele care tin pe loc anumite investitii.

Se duce o lupta, o campanie electorala, postari pe Facebook zilnic, incearca sa acopere ceea ce se intampla in administratie, dar pana in momentul de fata, colegii mei nu au venit cu niciun proiect nou pentru Timisoara. Nu conteaza cine a facut un proiect, el trebuie dus pana la capat. Eu ma intreb ce se intampla in momentul in care aceste proiecte mari – Cetatii, Bogdanestilor, Solventul, se vor termina? Pentru ca alte proiecte majore nu sunt. Ce se va intampla cu anii urmatori, in care nu exista proiecte noi. Terenul se pregateste, un proiect major pentru oras nu se face peste noapte, dureaza 3-4 ani minim sa il ducem la maturitate. In momentul in care tu ai proiecte si nu le dai drumul, asta inseamna blocarea administratiei.

Blocarea orasului inseamna sa nu dai drumul la baza din Lipovei, pentru care tu insuti ai semnat contractul. In 2020 a fost semnat contractul, in 10 zile trebuia dat ordinul de incepere. Ar fi fost gata deja. Asta nu este blocarea administratiei? Timisoara ar fi avut atunci 3 bazine de inot, avem doar unul, si ala e cum e, facut in fostul garaj de tancuri ( din Dacia, n.r.). Si faptul ca eu spun ca baza USZODA trebuie sa fie redata sportului, nu o spun cu rautate, ci pentru oras. Nu ma opun si imi doresc ca acea baza sa fie refacuta. Am incercat anul trecut, am dat acea baza din Splaiul Vladimirescu catre UVT, a fost blocat pentru ca au zis ca facem un proiect comun, cu USZODA, cu pod, lucruri frumoase. Nu s-au facut.

Ni s-a reprosat ca suntem impotriva proiectelor de dezvoltare ale Timisoarei, cand s-a intamplat ca noi sa atragem atentia ca lucrurile nu se intampla cum trebuie. Cand lucrurile nu merg bine, cum a fost cu acea agenda culturala, cu tot felul de regulamente si HCL-uri, atunci ne-am exprimat punctul de vedere. Drept sanctiune a fost luarea patrimoniului, un lucru care a fost o greseala, si o sa vedeti raportul Curtii de Conturi ce s-a facut intr-un an si ce s-a facut in ultimele 3 luni„, a precizat viceprimarul Cosmin Tabara.

Tabara vorbeste despre proiectele de care Timisoara ar avea cu adevarat nevoie, care au ajuns in diferite stadii, dar care in continuare sunt blocate. Noua maternitate Odobescu, Spitalul Municipal, cladiri noi pentru unitatile de invatamant ori simpla intretinere a spatiilor verzi sunt printre obiectivele pe care viceprimarul liberal le considera prioritare in fata schimbarii bazei sportive USZODA in spatiu pentru proiectii de film, in conditiile orasul are mai multe cinematografe si spatii special destinate activitatilor culturale.

Exit mobile version