Opinia Timisoarei

Vicepresedinte al USR Timis, ‘uns’ sef la SMTT de administratia Fritz. Calin Badiu va conduce transportul public metropolitan la Timisoara

TIMISOARA. Dupa ce in urma cu o luna numea la sefia Societatii Metropolitane de Transport un geograf, acum  administratia Fritz ii transfera postul unui vicepresedinte al filialei Timis, Calin Badiu.

Acesta a preluat functia, vineri, in urma intrunirii unei sedinte de Consiliu Director online, in cadrul careia i-au fost delegate interimar atributiile pentru urmatoarele luni.

CITESTE SI: Ce au ridicat procurorii DNA din Primaria Timisoara. Dominic Fritz, reactie pe Facebook, in care nici nu pomeneste de ancheta anticoruptie. Video

CITESTE SI: Ioan Goia si-a dat demisia de la sefia Societatii Metropolitane de Transport Timisoara

Calin Badiu, conform prezentarii sale de pe site-ul USR, este absolvent de Mecanica si Informatica si lucreaza ca programator. Sustine ca a intrat in USR ‘pentru că este singurul partid ce nu este condus de interesele economice ale membrilor sau a sponsorilor‘.

In anul 2021, Calin Badiu a fost numit secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii, in timpul guvernarii USR-PNL-UDMR, numire ce a dus la inaintarea demisiei de catre un alt membru USR, din Bucuresti, fostul senator Florina Posada, demisie care a iscat vii reactii in spatiul public.

Adevarul este ca nu ma mai regasesc in aceasta constructie politica de ceva vreme iar dupa decizia BN USR de a-l propune pe Calin Badiu secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii, mi-a fost clar ca expertiza mea nu mai este de folos în aceasta organizatie. Dubla masura, ipocrizia, lipsa de transparenta si politica de gasca au devenit emblematice pentru noul USR„, transmitea in februarie anul trecut  Florina Posada.

Va reamintim, delegarea atributiilor de director al Societatii Metropolitane de Transport Timisoara catre Calin Badiu vine dupa ce, la inceputul lunii martie, Ioan Goia isi anunta plecarea din fruntea societatii, invocand motive personale. Atributiile acestuia erau, atunci, delegate unui absolvent de Geografie angajat in companie cu mai putin de jumatate de an inainte.

CITESTE SI: In locul lui Ioan Goia, administratia Fritz a pus director la SMTT un geograf. Are mai putin de 6 luni de cand este angajat la Societatea Metropolitana de Transport Timisoara

SMTT, societatea cu mai multi sefi decat subalterni

In prezent Societatea Metropolitana de Transport Timisoara are 33 de salariati, dintre care 29 au fost angajati numai in ultimii 2 ani si jumatate de catre fostul sef Ioan Goia.

Exista un post de director general si unul de director tehnic. Apoi, la Compartimentul de Comunicare si Relatii Publice, un sef de compartiment. Un sef de compartiment este angajat si la Juridic, dar si la Compartimentul de Control Financiar de Gestiune, in timp ce la Cabinetul Salariati si Consilieri sunt doi consilieri angajati. Un sef de compartiment exista si la Audit Intern. Sunt un sef de compartiment si 2 controlori de trafic la Compartimentul de Siguranta Circulatiei, alt sef de compartiment la Monitorizare Transport, si un sef de compartiment, un inginer si un functionar administrativ la Compartimentul Planificare, Reglementare si Programe Transport. Posturi de sefi de compartimente mai sunt si la Autorizari, Managementul Calitatii Mediului si Responsabilitatii Sociale, la Compartimentul Cercetare, Strategie, Studii si Proiecte pentru Sistemele de Transport, la Tehnic, la Financiar – Contabil, la Comercial si Marketing si la Achizitii. In plus, la fiecare dintre aceste departamente sunt si posturi vacante, pe diverse specializari.

SMTT este o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara constituita inca din anul 2009 si are ca obiect de activitate organizarea, reglementarea, exploatarea si monitorizarea serviciului de transport local in afara Timisoarei, dar si in oras. A fost nevoie de infiintarea unei astfel de entitati pentru a putea accesa fonduri europene disponibile, la acel moment, pentru sistemele de transport in comun, in conditiile in care STPT (pe atunci RATT), era pe minus si nu o putea face in mod direct.

Exit mobile version