Opinia Timisoarei

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, la Timisoara, le-a spus studentilor economisti: “BNR e pregatita sa intervina pe piata in mai multe scenarii”

TIMISOARA. Viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Bogdan Olteanu, le-a vorbit studentilor economisti timisoreni despre riscul de contagiune in cazul unei noi crize. El i-a asigurat ca BNR este pregatita sa intervina la toate nivelurile, in mai multe scenarii.

BNR este pregatita sa intervina pe toate nivelurile niveluri pe piata din Romania, in mai multe planuri. Colegii mei de la banca centrala au luat in calcul mai multe scenarii, iar BNR este pregatita sa intervina. Totusi, sper sa nu fie nevoie de interventia bancii centrale, dar e bine ne luam toate masurile din timp”, a spus Bogdan Olteanu.

Intrebat de studenti care este riscul unei noi recesiuni bancare in Romania, acesta le-a raspuns ca principala frica a BNR o reprezinta riscul de contagiune din exterior. Astfel, statele suverane influenteaza bancile mari, acestea intervin la cele mici, din Romania, iar prin acestea, toata situatia se rasfrange asupra economiei romanesti.

Bogdan Olteanu le-a vorbit studentilor Universitatii de Vest, dar si cadrelor didactice prezente despre macrostabilitatea bancara, despre reglementarile bancare, precum si despre conflictul de interese dintre banca si bancheri sau banca si client.

Moneda nationala a fost foarte stabila in timpul crizei, ea a permis o certitudine operatorilor economici. In acest moment cursul este cel real, exista o variatie de plus-minul 5%. Suntem in marja, nu sunt presiuni pe leu”, le-a spus viceguvernatorul BNR celor prezenti.

Cea de-a treia editie a proiectului „BNR – Zilele portilor deschise pentru studentii economisti” a avut loc la Timisoara in perioada 20 – 21 octombrie 2011, gratie unui parteneriat intre Banca Natională a Romaniei si Universitatea de Vest din Timisoara.

In cadrul evenimentului a fost prezent si Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR. El a vorbit despre Reglementare si dereglementare in sectorul financiar. Anul acesta, proiectul educational se afla la cea de-a treia editie anuala si se desfasoara in parteneriat cu 14 universitati din tara.

Foto: Dariana Dragos

Exit mobile version