Opinia Timisoarei

Vesti proaste pentru soferi. Politele RCA s-ar putea scumpi

Pretul unei polite RCA ar putea creste in perioada urmatoare ca urmare a ‘razboiului’ dintre service-urile auto si firmele de asigurari.

CITESTE SI: Dezastrul dupa Bacalaureatul de toamna. Mai putin de jumatate dintre elevi au trecut examenul, in Timis. Au fost si candidati eliminati 

Reprezentantii service-urilor auto spun ca firmele de asigurare nu platesc la timp daunele.

De cealalta parte, companiile de asigurari spun ca de vina pentru aceasta situatie sunt service-urile auto, care au crescut foarte mult tarifele.

Pretul mediu pentru o ora de manopera a ajuns la 150 de lei anul acesta. Exista insa service-uri care cer chiar si de trei ori mai mult. Asiguratorii intarzie sa plateasca daunele. Sunt si situații in care piesele identice sunt la suprapret.

Potrivit datelor Autoritatii de Supraveghere Financiara, valoarea daunei medie aproape s-a dublat din 2017 pana in 2019, ceea ce duce la scumpirea asigurarii obligatorie. Pe langa varsta si cazierul din trafic al soferului, pretul politei RCA este influentat si de valoarea daunelor platite in fiecare an de asiguratori, scrie digi24.ro.

Consiliul Concurentei a inceput o investigatie cu privire la tarifele percepute de service-urile auto.

In aceasta investigatie noi suspectam ca exista intelegeri intre mai multe service-uri auto pentru a creste pretul reparatiilor pe care le efectueaza si in aceste intelegeri ei sunt asistati si de producatori, care au interesul sa isi vanda piesele auto la un pret mai mare si chiar au intelegeri si cu firmele de asigurari. Este o investigatie destul de ampla, dar se va incheia in curand„, spune pentru digi24.ro, Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

 

Exit mobile version