Noutati :

Vestea mult asteptata. S-a lansat licitatia pentru amenajarea unui drum valoros pentru soferi, intre Timisoara si o comuna invecinata

4 aprilie, 2019 - 10:18 AM
Autor: Redactie      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. La inceputul lui 2017, consilierii locali aprobau la Timisoara studiul de fezabilitate pentru realizarea unui nou drum care sa lege orasul de una dintre comunele invecinate, dar si ca proprietarii de terenuri de pe traseu puteau dona parcelele catre municipalitate. A durat foarte mult pana cand si ultima parcela a fost cedata, iar acum nimic nu mai sta in calea realizarii drumului.

CITESTE SI: ‘Poate acum inteleg si imbecilii’. Primarul Nicolae Robu, dezlantuit, dupa ce un stalp s-a prabusit sub povara cablurilor agatate de un camion, la Timisoara 

Este vorba de conexiunea cu ‘Drumul Boilor’, un traseu de 1,5 km care va asigura o legatura mai rapida intre Timisoara si zona rezidentiala din Mosnita Noua.

Joi dimineata, Primaria Timisoara a lansat licitatia pentru acest segment de sosea care va porni din cartierul Plopi, de la intersectia cu strada Albastrelelor, si va intra direct pe Drumul Comunal 149.

Partea de traseu care tinea de comuna Mosnita a fost deja realizata, iar Primaria Timisoara trebuie sa faca doar racordul la acel segment.

Potrivit documentatiei urcate in Sistemul Electronic de Achizitii Publice, lucrarile vor cuprinde: amenajare carosabil, amenajare trotuare, amenajare piste de biciclisti, zone verzi, amenajare podete peste canalele de desecarea/irigatie, realizare lucrari pentru siguranta circulatiei (marcaje si indicatoare rutiere), realizare lucrari edilitatre, realizare canalizare pluviala si menajera, retea de alimentare cu apa, realizare iluminat public, reglementare retele electrice, realizare canal tehnic.

Valoarea estimata a contractului este de 13.838.933 lei, adica peste 3 milioane de euro, iar firmele interesate sa amenajeze acest drum isi pot depune ofertele pana in 15 mai la orele 15.00. Criterul de atribuire a lucrarii va fi pretul cel mai scazut.

In urma dezvoltarii imobiliare din zonele periurbane ale Timisoarei, traficul de intrare/iesire din oras in zonele de penetratie a devenit foarte aglomerat in anumite perioade ale zilei. Acest fenomen este intalnit si in zona sud-estica a municipiului, unde in localitatea Mosnita au fost dezvoltate numeroase ansambluri rezidentiale. Ansamblurile rezidentiale cele mai intens dezvoltate sunt in zona de nord a localitatii Mosnita, intre Mosnita Veche, Mosnita Noua si limita administrativ-teritoriala a Timisoarei, ceea ce conduce la aglomerari ale drumurilor existente. Aglomerarile produse conduc la numeroase inconveniente asupra participantilor la trafic. In acest caz, este necesara asigurarea unei legaturi alternative intre Timisoara si Mosnita, in special spre zona de nord a localitatii Mosnita. Acest lucru este posibil prin amenajarea unei legaturi intre Calea Mosnitei din muncipiul Timisoara si Drumul Comunal 149 (Timisoara – Mosnita Veche – Bucovat), denumit si Drumul Boilor„, se arata in documentatia intocmita de Primaria Timisoara la momentul la care a fost cerut votul consilierilor locali pentru acest proiect.

Lucrarile de amenajare a acestui drum ar trebui sa dureze cel mult 1 an.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...