Opinia Timisoarei

Vestea care ii ingrozeste pe multi tineri din Romania! De cand redevine obligatorie armata?

Ministerul Apararii Nationale reintroduce stagiul militar obligatoriu, insa sub o alta forma. Legea rezervistilor voluntari, cea care readuce in actualitate pregatirea militara a tinerilor, va intra in vigoare din prima zi a anului viitor.

Legea prevede o perioada de formare initiala de aproximativ trei luni pentru acumularea cunostintelor de baza. Dupa sesiunea de trei luni urmeaza o convocare anuala. In acest interval rezervistii militari beneficiind de un stimulent financiar.

In esenta este vorba de antrenarea acestora intr-o perioada de formare initiala, probabil 3,4 luni in care acumuleaza cunostintele de baza, dupa care, anual, se face o convocare de instructie, de doua saptamani, 15 zile, de actualizare a pregatirii, timp in care exista o relatie contractuala cu acesti rezervisti militari si un anumit stimulent financiar, un procent din salariul pe care il au in civilie„, a precizat ministrul Apararii, Mihnea Motoc, la Realitatea TV.

Acesta a mai mentionat ca pentru anul viitor este estimat un numar de 2.700 de rezervisti voluntari care sa fie inclusi in respectivul program de formare militara.

Citeste mai multe: AICI

Exit mobile version