Opinia Timisoarei

Veste trista de la Gradina Zoo din Timisoara! Care a fost soarta celor doi ursuleti veniti pe lume acum cateva saptamani?

TIMISOARA. Bucuria a fost scurta la Gradina Zoologica din Timisoara. Cei doi pui de urs care au vazut lumina zilei in captivitate, in urma cu cateva saptamani, nu au supravietuit.

CITESTE SI: Bucurie mare la Gradina Zoo de la Timisoara! Au venit pe lume doi ursuleti jucausi si dragalasi! FOTO!

Puiutii au pierit pare-se dintr-un motiv ce tine de viata ursilor si care nu putea fi prevenit.

Se pare ca amandoi puiutii de urs au murit. Cel putin, nu au mai iesit din barlog, de mai multa vreme si de-asta si noi suntem aproape siguri ca au murit. Initial nu am stiut nici noi ai careia dintre femele sunt puii sau daca amandoi sunt ai unei singure femele. Amadoua femelele protejau puii si de-asta am crezut ca este posibil sau fie cate unul al fiecareia dintre ele, dar pana la urma se pare ca amandoi erau ai uneia dintre ursoaice. Noi credem ca cel putin unul dintre pui a fost ucis de cealalta femela. Dupa ce au hibernat, amandoua au iesit din barlog si au iesit cu puii. Credem ca apoi cealalta femele s-a imperecheat si ea si a ucis unul dintre pui, ca sa isi faca loc in barlog pentru viitorii ei pui. Nu o sa putem sti exact daca asta este motivul decat daca va face pui. La ursi este o situatie speciala. Perioada de gestatie poate fi intre doua luni si un an. Ei pot tine embrionul in stare latenta. Nu stim nici noi exact ce s-a intamplat, pentru ca barlogul lor este mare si adanc, nu putem sa tranchilizam toti adultii, sa intram in barlog, pentru ca riscam sa nu se mai trezeasca„, a explicat pentru opiniatimisoarei.ro Claudiu Chira, administratorul gradinii Zoologice Timisoara.

Ursuletii se nascusera in luna aprilie, iar momentul a fost unul de mare fericire la Zoo. Ingrijitorii erau convinsi ca cei doi puiuti aveau sa fie una dintre atractiile anului la gradina de la Padurea Verde. Dar n-a fost sa fie.

Suricatele, jucause noaptea la Zoo

Din fericire insa, suricatele care si-au preluat locul in Gradina Zoo in 1 iunie, par sa se adapteze foarte bine la Timisoara.

Sunt inca putin speriate si timide, ca nu sunt obisnuite cu atata zarva si cu copii zgomotosi, dar se obisnuiesc. Mai ales noaptea, cand este liniste, suricatele sunt foarte active. Ne bucuram ca iata, incet incet, se adapteaza bine la noi„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Claudiu Chira.

In scurta vreme, la Zoo Timisoara vom vedea zebre si antilope.

CITESTE SI: Suricate la Gradina Zoo din Timisoara, de 1 Iunie! Cand ajung zebrele si antilopele?

Exit mobile version