Opinia Timisoarei

Veste teribila pentru elevii de la cateva dintre cele mai bune scoli din Timisoara, dar si pentru parintii lor! Ce se intampla cu copiii?

TIMISOARA. Schimbare importanta chiar in noul an scolar care incepe in toamna la cel mai bun liceu din Timisoara, Colegiul National Grigore Moisil, dar si la alte scoli de elita din oras.

O parte dintre elevi nu vor mai invata in scolile lor, ci in alte spatii din oras. De vina sunt inscrierile masive in clasa zero, in baza flotantului, care dau peste cap organizarea cursurilor.

Aceasta ii pune si in acest an in dificultate pe directorii scolilor care acum sunt nevoiti sa gaseasca alte locuri in care copiii sa poata invata doar de dimineata.

Astfel, cel putin elevii de gimnaziu, din clasele a VI-a si a VII-a, de la Grigore Moisil ar putea sa nu mai invete in scoala din Piata Balcescu, urmand sa fie mutati din toamna ori sa mearga la cursuri dupa-amiaza. Nimic nu este inca batut in cuie, dar una dintre locatiile in discutie este in apropiere de Padurea Verde, in sediul liceului Energetic de pe strada Lorena, in vecinatatea Sectiei 1 Politie, unde au invatat si elevii de la Loga pe perioada reabilitarii imobilului din centrul Timisoarei.

Tot acolo ar putea ajunge si copii de la Scoala Generala 16. De asemenea, intr-o cladire a scolii Generale 15, acum neutilizata, pe strada Izlaz, ar putea fi mutati copii de la Scoala Generala 2. Pentru acestia din urma, Primaria a pregatit deja documentatia, dupa cum se poate vedea AICI!

Discutii sunt si in ceea ce priveste Liceul Pedagogic, aflat si el intr-o mare dificultate din cauza spatiilor in raport cu numarul de elevi.

Cei de la Moisil isi cauta spatii si au gasit o solutie, dar ramane de discutat inca. Acolo fiind o cerere foarte mare la clasa pregatitoare si facand foarte multe clase, cei de clasa a VI-a, a VII-a trebuie sacrificati si trebuie sa mearga dupa amiaza sau in alte locatii. Ei si-au gasit un spatiu si inca se discuta despre acest spatiu. La fel este si la Scoala Generala 2,  unde s-a gasit un spatiu, intr-o cladire de la Generala 15, care este nefolosita. Vom vedea si la Pedagogic care va fi situatia. Si la Generala 16 s-a gasit un spatiu la Ferdinand„, explica pentru opiniatimisoarei.ro inspectorul scolar general adjunct Mihaela Petrov.

Reprezentanta ISJ Timis spune ca nimic nu e inca batut in cuie, intrucat inca se cauta solutii pentru a nu se ajunge ca elevii sa invete dupa-amiaza.

Exit mobile version