Opinia Timisoarei

Veste nesperata de pe piata imobiliara din Timisoara. Ce s-a intamplat cu preturile apartamentelor

TIMISOARA. Veste neasteptata de pe piata imobiliara la Timisoara, dupa luni in sir in care preturile apartamentelor pur si simplu au explodat.

CITESTE SI: Viaductul cu 6 deschideri peste calea ferata de pe Autostrada Liliecilor, in linie dreapta. Ultimele imagini de pe Lotul 4 Lugoj – Deva. Foto 

Evolutia pietei rezidentiale in prima jumatate a anului confirma asteptarile cu privire la incetinirea ritmului de crestere a preturilor, anunta specialistii. Indicele Imobiliare.ro arata ca, dupa o scadere de 1,2% in luna iunie, pretul mediu solicitat de catre vanzatori se situeaza la un nivel de 1.200 de euro pe metru patrat util, la nivel national. Aceasta valoare este cu doar 3,1% mai mare decat cea consemnata la inceputul anului, ceea ce echivaleaza cu un ritm de crestere considerabil mai lent decat in aceeasi perioada a anului trecut. Spre comparatie, in primul semestru din 2017, preturile apartamentelor s-au majorat, in medie, cu 6,7% la nivel national (pana la 1.120 de euro pe metru patrat util).

Temperarea ritmului de crestere a preturilor se observa si la Timisoara. Aici, pretentiile proprietarilor de apartamente s-au majorat, per ansamblu, cu 4,3% in prima parte a lui 2018 (de la 1.152 la 1.202 euro pe metru patrat), in conditiile unei stabilizari in ultima luna.

In iunie, apartamentele vechi din Timisoara s-au apreciat cu 0,1% (de la 1.206 la 1.207 euro pe metru patrat), iar cele noi cu 0,3% (de la 1.184 la 1.187 euro pe metru patrat).

Exit mobile version