Opinia Timisoarei

Veste importanta pentru soferi! Au fost stabilite noile tarife RCA. Care sunt preturile?

Autoritatea de Supraveghere Financiara a facut publice noile tarife de referinta pentru politele de asigurare obligatorie. Vestea buna pentru soferi este ca acestea vor scadea cu 3 pana la 17% fata de tariful de prima maxim.

CITESTE SI: Zici ca nu-i in Romania! Dar se gaseste in Banat, nu departe de Timisoara! VIDEO! 

Astfel, un sofer care are intre 31 si 40 de ani si conduce o masina cu capacitatea cilindrica intre 1.200 si 1.400 cmc va plati putin peste 500 de lei pentru a incheia o polita de RCA pe o perioada de un an.

„Noile tarife stabilite au un nivel orientativ si au la baza datele statistice individuale, datele statistice agregate la nivel de piata si metodologia de calcul”, a declarat miercuri prim-vicepreşedintele ASF, Cornel Coca Constantinescu, potrivit Romaniatv.net.

Pentru autovehiculele destinate transportului de marfa (persoane juridice) cu masa de peste 16 tone, tariful de referinta este 7.314 lei, mai mic cu 3% fata de tariful de prima maxim stabilit pentru aceasta categorie (7.534 lei).

CITESTE SI: Circ cat casa intr-un cartier din Timisoara! Uluitor cum voia un barbat sa se sinucida? 

Tarifele de referinta sunt structurate in functie de: categoriile de vehicule (autoturisme, autovehicule transport marfa, autovehicule transport persoane etc.), de tipul asiguratului (persoana juridica/persoana fizica) si de caracteristicile tehnice (capacitatea cilindrica sau puterea, masa maxima autorizata, numarul de locuri) in functie de categoria vehiculului.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

Exit mobile version